iPad va pierde lupta cu tabletele Android până în 2015

Scris de | 14 martie, 2012
iPad va pierde lupta cu tabletele Android până în 2015

Potrivit unui studiu publicat recent de cei de la IDC, Apple ar urma să piardă lupta cu tabletele care folosesc sistemul de operare Android cel târziu în 2015. Numărul tot mai mare de producători care oferă tablete ieftine cu Android le va permite producătorilor de tablete cu sistemul de operare al Google  să preia conducerea la capitolul cotă de piaţă globală pentru unităţi livrate.

IDC oferă şi o privire asupra pieţei de tablete la finalul lui 2011. Livrările de tablete au crescut cu 56.1% în T4 2011 faţă de T3, ajungând la 28.2 milioane de unităţi, potrivit celor de la IDC. Creşterea este mult mai impresionantă, de 155%, dacă luăm ca reper trimestrul patru al anului 2010. Amazon a avut un traseu spectaculos, reuşind să introducă 4.7 milioane de Kindle Fire pe piaţă.

Raportul mai atrage atenţia asupra unor detalii interesante despre evoluţia eReader-elor. Acestea au înregistrat o creştere mai mare decât cea estimată în trimestrul 4 din 2011 fiind estimate 10.7 milioane de unităţi livrate, o creştere de 64.3% faţă de trimestrul precedent. Cifrele se datorează preţurilor în scădere, dar şi expansiunii unor producători precum Kobo, Amazon sau Barnes & Noble în noi pieţe internaţionale.

Etichete: , , , ,