Textele lui Albert Einstein vor fi publicate pe internet

Scris de | 20 martie, 2012
Textele lui Albert Einstein vor fi publicate pe internet

Universitatea Ebraică din Ierusalim a început ieri un proiect de digitalizare a textelor scrise de Albert Einstein, printre care scrisori, jurnale, lucrări de cercetare şi multe altele, în vedere publicării acestora pe internet.

Universitatea Ebraică din Ierusalim, care deţine textele semnate Albert Einstein, a anunţat ieri un proiect de digitalizare a materialelor fizicianului şi de publicare a acestora pe internet. Astfel, peste 80.000 de documente, printre care lucrări de cercetare, scrisori, pagini din jurnal şi altele vor fi postate pe internet în decursul anului 2012.

Acest proces de digitalizare a colecţiei de manuscrise, poze şi materiale audio a fost posibil cu ajutorul unei burse primite de la Polonsky Foundation UK, care a digitalizat şi lucrările unui alt fizician deosebit de important pentru omenire, Isaac Newton.

Proiectul a fost lansat cu publicarea a peste 2.000 de imagini la o rezoluţie mare pe site-ul oficial.

Pentru a vedea primele materiale semnate Albert Einstein publicate pe internet în format digital din cadrul proiectului, accesează acum: http://alberteinstein.info/

Etichete: , , , ,