Tabletă Samsung pe post de catalog la un liceu din România

Scris de | 21 martie, 2012
Tabletă Samsung pe post de catalog la un liceu din România

Samsung a anunţat astăzi o colaborare cu unul dintre cele mai prestigioase licee ale ţării pentru a înlocui cataloagele cu o serie de tablete. Profesorii de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” dispun acum de 41 tablete Samsung Galaxy Tab 8.9 pe care le vor folosi pe post de catalog.

Prin intermediul tabletelor Samsung, profesorii pot trece notele, absenţele şi alte menţiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinţii pot accesa toate aceste informaţii în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, a declarat într-un comunicat de presă: „Tableta Samsung devenită catalog virtual nu înlocuieşte catalogul clasic, ci îl completează într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reuşind în acest fel ca triumviratul şcoala – elevi – părinţi să capete o dimensiune reală.”

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note şi absenţe, şi informaţii detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute.

Pentru a accesa informaţiile despre situaţia şcolară a copiilor, părinţii trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către trei sferturi dintre părinţi.

Etichete: , , ,