Ora Pamantului: Cosmote planteaza cate un copac pentru fiecare telefon adus pentru reciclare

⇣ Sari la articol

Pentru a marca Ora Pamantului 2012, eveniment care are loc pe 31 martie, Cosmote România vine cu o initiativa laudabila – pentru fiecare telefon mobil sau accesoriu adus pentru reciclare intr-un magazin COSMOTE sau Germanos pana in septembrie 2012, COSMOTE va planta câte un copac si il va ingriji pana la maturitate.

„Invităm toţi clienţii noştri să ne ajute să reconstituim şi să reîntinerim mediul înconjurător prin simpla aducere a unui telefon mobil vechi, nefolosit sau stricat. Am ales Ora Pământului ca punct de plecare pentru această campanie pentru a ne asigura că tot mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă vor afla despre această iniţiativă şi ni se vor alătura. Prin această provocare lansată odată cu Ora Pământului, COSMOTE România intenţionează să crească gradul de conştientizare și responsabilizare a populaţiei față de protecţia mediului. Şi, bineînţeles, în toate sediile COSMOTE se vor stinge luminile în zonele care nu sunt esenţiale în clădirile de birouri din Bucureşti şi din ţară. În acest mod, fiecare dintre noi contribuie la a avea o planetă mai curată”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România.

COSMOTE România combină astfel două programe dezvoltate de companie: I Love Recycling şi Adoptă o pădure. Angajaţii companiei vor planta toţi copacii strânşi în cursul acestei campanii în toamna anului 2012. Adoptă o pădure fost lansat în 2009 cu un proiect pilot în Căciulaţi, cu 5.000 de copaci plantaţi, apoi a continuat în 2010 cu plantarea a 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi la est de Ploieşti. Acest proiect a fost implementat cu sprijinul Asociaţiei MaiMultVerde şi al Administraţiei Domeniilor Publice şi Private din Ploieşti. COSMOTE România şi-a luat angajamentul de a îngriji această pădure timp de cinci ani.

Din 2007, Ora Pământului este cel mai mare eveniment din lume în timpul căruia milioane de oameni sting lumina timp de o oră. Ora Pământului 2012 va avea loc sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 8.30pm (ora locală) şi reprezintă un apel global la acţiune a fiecărui individ, fiecărei afaceri şi fiecărei comunităţi din lume. Ora Pământului 2012 este Momentul Provocării, în care companiile provoacă clienţii, celebrităţile îşi provoacă fanii, oraşele lansează provocări între ele şi prietenii se provoacă unii pe alţii să acţioneze pentru un mediu mai curat.

Asus