Eticheta Eco Scor notează eficienţa eco a telefoanelor

Scris de | 24 aprilie, 2012
Eticheta Eco Scor notează eficienţa eco a telefoanelor

Vodafone anunţă că telefoanele din portofoliul lor vor sosi de acum cu o etichetă Eco Scor, care va nota cu valori de la 1 la 5 eficienţa ecologică a terminalelor. Modelele eco friendly, cu impact minim, primesc nota 5, în timp ce telefoanele care au o amprentă negativă asupra mediului primesc nota 1.

Punctajul final ia in calcul doua componente: evaluarea produsului, ce reflectă impactul pe care telefonul îl are asupra mediului (producţie, transport, materiale, ciclu de viaţă), şi evaluarea corporativă, bazată pe acţiunile pe care producătorul de telefoane mobile le întreprinde în privinţa durabilităţii, atât din punct de vedere social, cât şi ecologic.

Notarea se face în funcţie de punctajul obţinut în urma evaluării a 162 de criterii. Dintre acestea, 106 vizează produsul, iar 56 iau în calcul activitatea producătorului.

Eco Scor indică măsura în care mediul este afectat de procesele de producţie, funcţionare şi reciclare ale unui telefon.

Coeficientul Eco Scor nu influentează preţul final al unui terminal, iar eticheta are ca singur rol asigurarea transparenţei eficienţei ecologice. Terminalele care încă nu au o etichetă finalizată sunt în curs de evaluare.

Etichete: , , ,