Epson sărbătoreşte 70 de ani de existenţă

Scris de | 18 mai, 2012
Epson sărbătoreşte 70 de ani de existenţă

Epson, unul dintre primele branduri care îţi vin în minte atunci când te gândeşti la proiectoare sau imprimante, aniversează 70 de ani de activitate. Povestea companiei Epson începe în anul 1942, odată cu înfiinţarea fabricii de componente pentru ceasuri, Diwa Kogyo din oraşul Suwa, Prefectura Nagano, Japonia. Compania a pornit la drum cu doar nouă angajaţi, în cadrul unui depozit modificat. Timp de 70 de ani, adaptându-se la schimbările majore de poziţii şi de stiluri de viaţă, Epson a continuat să dezvolte produse care îmbunătăţesc şi uşurează viaţa oamenilor, demonstrând angajamentul de neclintit luat faţă de monozukuri, care poate fi tradus ca “arta şi ştiinţa fabricaţiei”.

Câteva puncte de referinţă din istoria Epson:

–          Seiko Quartz Astron 35SQ a fost lansat în 1969 şi a fost primul ceas din cuarţ suficient de mic pentru a fi purtat pe încheietură

–          Lansată în 1994, Epson Stylus Color a fost prima imprimantă color cu jet de cerneală de înaltă calitate accesibilă tuturor, extinzând rolul imprimantei în afara biroului, către căminele oamenilor pentru tipărirea fotografiilor.

–          Proiectorul ELP-3000 3LCD a fost lansat, de asemenea, în 1994. Reducerile dramatice ale dimensiunii şi ale greutăţii, alături de posibilitatea de a fi conectat la un computer cu ajutorul unui singur cablu, au făcut din acest model un accesoriu obligatoriu pentru prezentările realizate pe calculator.

Etichete: , ,