Atac la LinkedIn: Aproximativ 6.5 milioane de parole au fost furate

Scris de | 7 iunie, 2012
Atac la LinkedIn: Aproximativ 6.5 milioane de parole au fost furate

Reţeaua de socializare LinkedIn a fost atacată de un hacker rus care a furat aproximativ 6.5 milioane de parole. Reprezentanţii platformei de social media au confirmat acest lucru şi au declarat că lucrează actualmente la o soluţie pentru a minimaliza impactul atacului.

Conform mai multor site-uri de specialitate, reţeaua de socializare LinkedIn a fost atacată în cursul serii de ieri de un hacker rus. Acesta a declarat că a obţinut 6.458.020 parole criptate din baza de date a utilizatorilor platformei de social media.

LinkedIn a confirmat această ştire pe contul de Twitter a companiei. Mai apoi, reprezentanţii reţelei de socializare au postat o actualizare pe blog-ul oficial în care oferă soluţii pentru cei care şi-au pierdut parola.

În primul rând, dacă utilizatorul nu poate intra în contul lui cu vechea parola înseamnă că, din păcate, se numără printre victimele atacului. Aceşti membri vor primi un e-mail din partea LinkedIn cu instrucţiuni în urma cărora vor putea să-şi schimbe parola. Primul e-mail nu va conţine niciun link. După ce utilizatorul va urma paşii prezentaţi în primul mail, el vor primi ulterior un alt mail din partea echipei de Customer Support cu detalii legate de schimbarea parolei.

Mai mult, cei de la LinkedIn au declarat că au adăugat o securitate sporită site-ului. Desigur, această declaraţie a fost făcută pentru a calma spiritele în lumina celor întâmplate.

Etichete: , , , ,