Google Maps va oferi hărţi offline pentru Android, Google Earth în 3D şi imagini de pe cele mai izolate poteci

Scris de | 7 iunie, 2012
Google Maps va oferi hărţi offline pentru Android, Google Earth în 3D şi imagini de pe cele mai izolate poteci

Google a dezvăluit ieri, în cadrul unui eveniment din San Francisco, o serie extrem de interesantă de inovaţii pentru utilizatorii serviciului Google Maps. Probabil cea mai importantă veste pentru cei ce folosesc Google Maps pe telefoane şi tablete cu Android este că în curând vor avea acces la hărţi şi offline. Practic, atunci când explorezi străzile unui oraş necunoscut vei putea accesa harta detaliată a îmrejurimilor şi în cazul în care nu ai acces la o conexiune Wi-Fi sau 3G. Tot ce trebuie să faci este să accesezi My Places în momentul în care ai acces la web şi să adaugi locaţia de care eşti interesat. Harta va fi salvată offline, inclusiv cu posibilitatea de a face zoom.

Hărţi 3D

Un pas important în evoluţia Google Maps o reprezintă trecerea spre reprezentarea 3D a locaţiilor. Gigantul IT a început să adauge clădiri cu texturi 3D în Maps încă din 2006, iar acum oficialii anunţă că vor adăuga modele 3D ale unor întregi zone metropolitane în Google Earth pentru dispozitive mobile. Pentru a-şi atinge scopul Google a folosit o serie de tehnici de randare însă şi o flotă de avioane care au realizat fotografii aeriene ale locaţiilor, abordând diferite unghiuri.

Street View pe potecă

Simpaticele maşini folosite de Google pentru cartografierea locaţiilor de pe glob nu se pot abate prea multe de la şosea, motiv pentru care compania a decis să folosească un nou dispozitiv pentru a ne oferi un tur virtual al locurilor accesibile doar la pas.

Denumit Street View Trekker, sistemul este suficient de compact pentru a încăpea într-un rucsac, permiţându-le operatorilor să îl poarte pe potecile din pădure, pe pârtia de schi sau prin locaţii muntoase spectaculoase.

Etichete: , , , , ,