Samsung Galaxy S3: Primele minute au reuşit să ne schimbe părerea (primele impresii)

Scris de | 8 iunie, 2012
Samsung Galaxy S3: Primele minute au reuşit să ne schimbe părerea (primele impresii)

Samsung Galaxy S III ne-a trecut în sfârşit în această dimineaţă pragul, iar cel mai interesant lucru a fost faptul că în ciuda tuturor informaţiilor, a imaginilor şi a clipurilor video pe care le văzusem în prealabil, telefonul a reuşit totuşi să ne surprindă. În bine.

Principala problemă pe care lumea a avut cu urmaşului lui Galaxy S II a fost designul acestuia. Iar atunci când vorbim despre design nu ne referim neaparat la dimensiuni, deşi displayul de 4.8 inchi a fost considerat de unii prea mare, ci la faptul că  aspectul general al telefonului părea oarecum banal, neimpresionant (chiar dacă Samsung încerca să ne atragă cu un slogan precum Creat pentru oameni, inspirat de natură).

Trebuie să recunoaştem că şi noi am rămas oarecum indecişi atunci când am văzut primele imagini oficiale cu S3. Lucrurile se schimbă însă atunci când ai ocazia să iei telefonul în mână, motiv pentru care îi sfătuim pe cei interesaţi să dea o fugă la un dealer şi să butoneze telefonul câteva minute înainte de a-şi face o părere.

Galaxy S III este chiar mai subţire decât pare în imagini, iar suprafeţele rotunjite, în special la colţuri, îl transformă într-un gadget extrem de comod. Într-adevăr, un design creat pentru oameni, dacă e să îi parafrazăm pe Samsung. Vor exista însă utilizatori care îl vor considera prea mare, deoarece 4.8 inchi forţează totuşi puţin limitele, mai ales pentru cei ce speră la o utilizare cu o singură mână.

Văzut mai de-aproape, remarci de asemenea că materialele şi construcţia sunt de bună calitate, chiar dacă vorbim în mare măsure despre plastic. Se puteau totuşi evita nuanţele de argintiu metalizat care încearcă să imite metalul şi care reuşesc să pară oarecum ieftine.

Ecranul AMOLED de 4.8 inchi domină partea frontală a lui S3, un display de o calitate excelentă, însă cu puţin sub cel al lui HTC One X, care reuşeşte să domine la capitolul claritate şi acurateţe cromatică.

Samsung Galaxy S 3 are la bază un procesor quad core dezvoltat in-house de Samsung, ce îi oferă un timp de răspuns senzaţional. Aplicaţiile, meniurile, toate răspund instant la comenzile utilizatorului. Camera este şi ea la fel de rapidă şi a oferit rezultate foarte bune în testele iniţiale.

Vom reveni cu un review mai detaliat al lui Galaxy S III  în cel mai scurt timp, însă până atunci putem spune că avem în faţă dacă nu cel mai bun, atunci cu siguranţă unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă.

Etichete: , , , , ,