E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100: Avantajele unui display IPS (review)

Scris de | 4 iulie, 2012
E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100: Avantajele unui display IPS (review)

E-Boda intră în competiţia acerbă de pe piaţa tabletelor cu modelul Impresspeed IPS Supreme X100, o tabletă care pe lângă sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi un procesor la 1.2 GHz oferă şi un excelent ecran capacitiv de 9.7 inchi, cu tehnologie IPS.

Lăsând la o parte denumirea puţin prea complexă, noua tabletă E-Boda Imprespeed  IPS Supreme X100 încearcă să iasă în evidenţă prin folosirea unui ecran LCD IPS, superior faţă de cel al majorităţii modelelor din aceeaşi clasă de preţ (cca 1000 lei). Este o tehnologie pe care cei de la Apple au folosit-o cu succes pentru ecranul tabletelor iPad, care creşte semnificativ unghiul de vizibilitate al display-ului, asigură acurateţea cromatică şi ridică contrastul.

În cazul lui X100 vorbim despre un display capacitiv generos, cu o diagonala de 9.7 inchi şi rezoluţia de 1024 x 768 pixeli, ce recunoaşte multitouch până la 10 puncte. Nu trebuie să te aştepţi la un display de talia celui oferit de noul iPad, însă ecranul este bun şi face faţă chiar şi în exterior, în condiţii de lumină puternică.

Carcasa arată şi ea destul de bine şi pare solidă, spatele din aluminiu contribuind la acest aspect. Dimensiunile sunt de 239 x 184 x 10,7 mm, iar greutatea de 600 de grame nu afectează portabilitatea.

Mai puţin obişnuită este poziţionarea mufelor şi a conexiunilor, pe muchia superioară, lângă butonul Power.  Regăsim aici miniUSB, un slot pentru carduri microSD (un card de 8GB este inclus în pachet), miniHDMI ce permite cuplarea la un HDTV şi redarea clipurilor video, precum şi o mufă secundară USB ce permite cuplarea unui stick USB cu ajutorul unui adaptor inclus şi el în cutie.

Hardware

Tableta E-Boda X100 oferă platforma extrem de des întâlnită în rândul modelelor din acest segment, cu un procesor Cortex A8 la 1.2 GHz, GPU Mali 400Mhz, 1GB memorie DDR3. O combinaţie care oferă performanţe destul de bune pentru Android 4.0 şi aplicaţiile din magazinul Google Play. Clipurile video, inclusiv cele HD rulează şi ele fără probleme.

Memoria internă de 8 GB este completată cu încă 8 GB care vin pe un card microSD din pachet, existând posibilitatea de a adăuga până la 64 GB de memorie conectând simultan atât un card de memorie microSD cât şi un stick de memorie USB.

Pentru momentele în care ai nevoie de funcţii de captură a imaginii tableta oferă două camere, una frontală de 0.3MP şi una principală de 2MP. Nimic impresionant, dar funcţional.

Pentru a te conecta la web poţi folosi conexiunea Wi-Fi sau poţi conecta un modem USB 3G (Huawei, ZTE). Am remarcat că tableta oferă o recepţie Wi-Fi puţin mai slabă faţă de alte modele testate în aceleaşi condiţii, ceea ce înseamnă că atunci când eşti departe de router sau semnalul e slab ar putea să întâmpini probleme.

La capitolul autonomie lucrurile stau bine, aceasta ajungând la valoarea de 6 ore graţie bateriei de 5500 mA.

Tableta E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100 poate fi achiziţionată de pe site-ul e-boda.ro sau din rețelele de magazine Altex, Domo, Flanco și eMAG, la un preţ de circa 999 RON.

 

Etichete: , , , ,