Câştigurile trimestriale Orange România: Venituri de aproximativ 448 milioane de euro

Scris de | 26 iulie, 2012
Câştigurile trimestriale Orange România: Venituri de aproximativ 448 milioane de euro

Orange România a anunţat astăzi câştigurile înregistrate în primul trimestru fiscal al anului curent, încheiat la data de 30 iunie. Veniturile companiei au fost în scădere cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la aproximativ 448 milioane de euro.

Dacă se exclude efectul diminuării tarifelor de interconectare, creşterea veniturilor este de 0,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011. Din totalul acestora aproximativ 228 milioane de euro au fost obţinute în al doilea trimestru, înregistrând o creştere de 4% faţă de trimestrul anterior al anului în curs.

La 30 iunie 2012, Orange România avea 10,045,933 de clienţi. Numărul abonaţilor a depăşit 4 milioane, înregistrând o creştere de peste 83,000 utilizatori în ultimele 6 luni.

La sfârşitul primului semestru, mai mult de 3,5 milioane de clienţi utilizau serviciile Orange de date mobile. În acelaşi timp, în ultimele 12 luni traficul de date realizat de pe smartphone-uri şi tablete, a crescut de aproape 3 ori, fiind susţinut de performanţa reţelei.

Jean-François Fallacher, CEO Orange România, a declarat într-un comunicat de presă: „Veniturile noastre înainte de efectul diminuării tarifelor de interconectare sunt în creştere faţă de prima jumătate a anului 2011, ca rezultat al iniţiativelor noastre comerciale, al investiţiilor susţinute şi al performanţelor echipei noastre. Ca şi până acum, ne-am dorit să oferim clienţilor o experienţă personalizată în funcţie de necesităţile lor de comunicare. Vom continua să investim astfel încât să asigurăm cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor noastre şi să rămânem în continuare în topul preferinţelor clienţilor.”

În prezent 99.74% din populaţia României beneficiază de servicii de internet mobil la viteze de până la 14.4 Mbps. De asemenea, pentru 33.27% din populaţie (din 549 de localităţi) viteza de transfer de date ajunge până la 21.6 Mbps şi pentru 16.87% (218 localităţi) viteza ajunge până la 43.2 Mbps.

În urma finalizării programului de extindere şi modernizare a reţelei, Orange oferă cea mai rapidă reţea naţională de internet mobil. Orange România a fost certificată „reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare de fişiere” dintre toţi operatorii GSM/UMTS de telefonie mobilă din România. Certificarea a fost obţinută în urma unei campanii independente de măsurători şi performanţă efectuată de P3 Communications, în mai multe localităţi, atât în zone urbane, cât şi rurale.

Etichete: , , , ,