Demonoid are tot mai puține șanse de revenire

Scris de | 13 august, 2012
Demonoid are tot mai puține șanse de revenire

Demonoid, unul dintre cele mai mari și mai longevive site-uri de  torente, a fost oprit recent în urma unui raid orchestrat de INTERPOL, iar posibilitatea ca acesta să revină într-o formă sau alta pare tot mai mică. Motivul? Se pare că cele trei domenii majore ale  Demonoid (.me, .com, .ph) au fost scoase la vânzare prin Sedo.

“Cooperarea internațională a forțelor de poliție este cheia pentru a asigura oprirea activităților criminale transnaționale. De această dată forțe polițienești din diferite locații de pe glob au colaborat cu Interpol și industria muzicală pentru a stopa cu succes un lanț de distribuție ilicită a produselor muzicale digitale”, a declarat John Newton, șeful INTERPOL Trafficking in Illicit Goods Sub-Directorate.

Un rol important în decăderea Demonoid l-a avut și IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), care nu a ezitat să salute succesul operațiunilor. “Demonoid a fost un jucător de talie mondială în pirateria muzicii în format digital și acționa ca și un competitor nedrept pentru mai mult de 500 de servicii licențiate ce oferă muzică, servicii ce respectă drepturile artiștilor, compozitiorilor și studiourilor. Operațiunea de închidere a Demonoid a fost un exemplu excelent de cooperare internațională în scopul de a opri un serviciu care facilita distribuția ilegală de muzică la scară largă”, a declarat Jeremy Banks, Director al departamentului antipiraterie în cadrul IFPI.

Etichete: ,