Primele telefoane Nokia cu Windows Phone 8 ar putea fi lansate pe 5 septembrie

Scris de | 16 august, 2012
Primele telefoane Nokia cu Windows Phone 8 ar putea fi lansate pe 5 septembrie

Jurnaliştii americani au primit de curând o invitaţie la un eveniment organizat de Microsoft şi Nokia în data de 5 septembrie, eveniment aflat sub sigla Lumia. Chiar dacă detaliile se opresc aici, putem vorbi aproape cu siguranţă despre lansarea primelor telefoane Nokia Lumia cu sistem de operare Windows Phone 8.

Noua versiune a sistemului de operare creat de Microsoft pentru telefoane mobile a fost prezentată oficial la finalul lui iunie, în cadrul Windows Phone Summit din San Francisco şi aduce suport pentru procesoare multi core  şi rezoluţii superioare (ceea ce este posibil ca noile Lumia să integreze astfel de procesoare şi displayuri îmbunătăţite), precum şi pentru carduri de memorie.

Windows Phone 8 va sosi şi cu un nou look pentru Start Screen. Pe lângă live tile-urile clasice de pe WP7.5 de acum vor putea fi folosite și tile-uri de dimensiuni mai mici, rezultatul fiind o densitate mai mare a informaţiei.

Din punct de vedere al sincronizării, Microsoft şi Nokia au ales un moment perfect, mai ales dacă zvonurile se confirmă şi Apple ar urma într-adevăr să lanseze iPhone 5 în data de 12 septembrie.

Etichete: , , , ,