Starcraft 2 şi FIFA 12, jocurile oficiale la cea mai mare competiţie naţională de jocuri electronice

⇣ Sari la articol

Cei mai buni gameri din România se vor întrece săptămâna aceasta la Constanţa, în cadrul competiţiei Electronic Sports World Cup 2012. Pentru finala fazei naţionale, care va decide cine va reprezenta România la mondiale, organizatorii au ales jocurile Starcraft 2 şi FIFA 12.

În prima zi a finalei ESWC 2012 România, pe 25 august, va avea loc competiţia de FIFA 12, iar a doua zi cea de Starcraft 2. Cei mai buni doi jucători din fiecare concurs vor reprezenta România la Finala Mondială Electronic Sports World Cup, care se va desfăşura la Paris, în perioada 1–4 noiembrie. Toate cheltuielile de participare ale câştigătorilor vor fi suportate de PGL (Professional Gamers League).

Conform preşedintelui PGL, Silviu Stroie, este al cincilea an când în România se organizează calificări naţionale pentru această cupă mondială. Anterior, concursuri au mai fost organizate în 2003, 2005, 2007 şi 2009.

Competiţia de la malul mării va găzdui şi un concurs de Counter-Strike 1.6, care va debuta în prima zi a finalei ESWC. Cele mai bune 8 echipe dintre cele 16 înscrise în competiţie vor juca finala pe data de 26 august.

De această dată, premiile pentru câştigători vor fi în bani, astfel că echipa de pe locul întâi va primi 800 de euro, cea de pe locul doi – 500 euro, a treia cea mai bună echipă 300 euro, a patra 200 euro, iar echipele clasate pe locurile cinci şi şase câte 100 de euro.