iPhone 5, disponibil in Romania inainte de finalul anului

Scris de | 11 septembrie, 2012
iPhone 5, disponibil in Romania inainte de finalul anului

iPhone 5 urmează să fie lansat mâine în Statele Unite, iar o mare parte dintre fanii Apple din România şi-au pregătit deja conştiincioşi bugetul pentru a-l achiziţiona. Pe când ar urma însă să sosească noul iPhone în oferta operatorilor din ţară?

Cel mai bun răspuns îl putem obţine dacă aruncăm o privire asupra modelelor precedente de iPhone – iPhone 4 şi 4S şi timpul care a trecut de la anunţul oficial şi până când acestea puteau fi cumpărate în ţară. Modelul iPhone 4 a fost anunţat de regretatul Steve Jobs în 7 iunie 2010, în cadrul WWDC şi a devenit disponibil în 24 septembrie în oferta operatorului Orange România. Vorbim despre o perioadă puţin mai lungă de trei luni,  însă de atunci Apple a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte stocurile şi relaţiile cu furnizorii.

Următorul model, iPhone 4S spre exemplu, a fost prezentat peste ocean în data de  4 octombrie 2011 şi era deja disponibil în România în oferta mai multor operatori din data de 11 noiembrie, adică mai puţin de o lună.

Fără a avea certitudini, însă bazându-ne pe acest istoric, putem să tragem concluzia că iPhone 5 ar urma la rândul său să poată fi achiziţionat din ţară cel târziu la începutul sezonului de sărbători. În ceea ce priveşte preţul, majoritatea analiştilor se aşteaptă ca telefonul să urmeze aceeaşi politică de preţ de până acum ceea ce înseamnă că telefonul ar costa cât variantele de iPhone 4S la capacităţile de memorie respective.

Alte câteva idei despre cum ar putea să arate iPhone 5 şi ce ar putea acesta să aducă nou poţi citi aici.

Etichete: , , , , , ,