Numărul persoanelor ce deţin un telefon mobil a crescut cu 1700%

Scris de | 3 octombrie, 2012
Numărul persoanelor ce deţin un telefon mobil a crescut cu 1700%

Conform unui studiu realizat de Jana, numărul de abonaţi la servicii de telefonie mobilă din ţările în curs de dezvoltare a crescut exponenţial din anul 2000 până azi. De asemenea, trendul ascendent se găseşte şi în cazul ţărilor dezvoltate.

În secolul XXI aproape orice individ deţine un telefon mobil. Comunicarea rapidă şi în timp util reprezintă norma cotidiană. Un studiu realizat de firma de cercetare Jana dovedeşte acest lucru. Raportul relevă faptul că din 2000 şi până în 2011 numărul de abonaţi din ţările dezvoltate a crescut de la 500 de milioane la 1.5 miliarde. În ceea ce priveşte ţările în curs de dezvoltare,  cifra a crescut de la 250 de milioane la 4.5 miliarde de abonaţi.

Ceea ce e şi mai interesant e faptul că în ambele cazuri trendul e ascendent, ceea ce înseamnă că în fiecare an numărul de abonaţi creşte de la an la an. Estimările celor de la Jana arată faptul că peste 5 miliarde de oameni din ţările în curs de dezvoltare vor fi abonaţi la un operator de telefonie mobilă până la finele anului curent.

Etichete: , , ,