Identifică frunzele copacilor cu aplicația Leafsnap a Universității Columbia

⇣ Sari la articol

Toamna este anotimpul în care frunzele copacilor ies în evidență printr-un colorit deosebit, făcându-te să te întrebi de multe ori oare ce specie este arborele din care au căzut. Ideea unei aplicații capabile să identifice plante cu ajutorul camerei smartphone-ului nu este deloc nouă, însă pentru ca aceasta să funcționeze este nevoie de un software de recunoaștere a imaginilor destul de avansat, ce trebuie antrenat intens. Aici intră în scenă experiența echipei de la Universitatea Columbia din SUA, care a dezvoltat aplicația Leafsnap.

Disponibilă gratuit în App Store, aplicația îți permite să identifici frunzele unui număr destul de mare de arbori, poziționând frunza pe un fundal alb și surprinzând o fotografie cu smartphone-ul. În cazul în care sistemul dă greș poți folosi și baza de de date a aplicației ce conține imagini detaliate cu frunzele a sute de copaci pentru a elucida originea mostrei tale.

Imaginile surpinse sunt utilizate și pentru a-ți crea propria bază de date, un tip de ierbar digital, iar dacă te crezi expert în botanică îți poți testa cunoștințele cu ajutorul celor câteva jocuri incluse gratuit în aplicație.