Identifică frunzele copacilor cu aplicația Leafsnap a Universității Columbia

Scris de | 4 octombrie, 2012
Identifică frunzele copacilor cu aplicația Leafsnap a Universității Columbia

Toamna este anotimpul în care frunzele copacilor ies în evidență printr-un colorit deosebit, făcându-te să te întrebi de multe ori oare ce specie este arborele din care au căzut. Ideea unei aplicații capabile să identifice plante cu ajutorul camerei smartphone-ului nu este deloc nouă, însă pentru ca aceasta să funcționeze este nevoie de un software de recunoaștere a imaginilor destul de avansat, ce trebuie antrenat intens. Aici intră în scenă experiența echipei de la Universitatea Columbia din SUA, care a dezvoltat aplicația Leafsnap.

Disponibilă gratuit în App Store, aplicația îți permite să identifici frunzele unui număr destul de mare de arbori, poziționând frunza pe un fundal alb și surprinzând o fotografie cu smartphone-ul. În cazul în care sistemul dă greș poți folosi și baza de de date a aplicației ce conține imagini detaliate cu frunzele a sute de copaci pentru a elucida originea mostrei tale.

Imaginile surpinse sunt utilizate și pentru a-ți crea propria bază de date, un tip de ierbar digital, iar dacă te crezi expert în botanică îți poți testa cunoștințele cu ajutorul celor câteva jocuri incluse gratuit în aplicație.

 

Etichete: , , , ,