iPhone 5: Apple explică problemele legate de camera

Scris de | 8 octombrie, 2012
iPhone 5: Apple explică problemele legate de camera

Reprezentanţii companiei Apple au adăugat o explicaţie pe pagina oficială în care conştientizează problemele legate de camera noului iPhone 5. În cazul în care în condiţii de iluminare puternică nuanţa e distorsionată, Apple recomandă să muţi dispozitivul într-o altă parte.

Din explicaţia postată pe site-ul companiei din Cupertino aflăm că “la fel ca în cazul generaţiilor anterioare a iPhone-ului, majoritatea imaginilor realizate cu ajutorul camerelor de dimensiuni mici pot suferi distorsiuni atunci când sursa de lumină nu se află în interiorul cadrului. Acest lucru se întâmplă atunci când lumina bate dintr-un unghi nepotrivit, ceea ce cauzează o reflecţie de pe suprafaţa din interiorul camerei pe senzor.”

Soluţia oferită de cei de la Apple e cât se poate de simplă şi chiar comică: “Pentru a minimaliza sau elimina complet acest efect, e necesară mişcarea camerei în aşa fel încât poziţia de unde intră lumina în lentilă să fie schimbată.” Practic, dacă nu vrei să apară nuanţe de violet în poză atunci când sursa de lumină nu e benefică nu realiza poza respectivă.

Mai mulţi utilizatori de iPhone 5 s-au plâns de această problemă la scurt timp de la lansarea dispozitivului.

Etichete: , , , , ,