O tabletă cu proiector? O idee deloc rea

Scris de | 9 octombrie, 2012
O tabletă cu proiector? O idee deloc rea

Chinezii de la SmartQ au scos pe piaţă, spre surprinderea multora, prima tabletă Android cu un proiector încorporat, denumită simplu U7.

Este destul de ciudat faptul că marii producători nu au capitalizat încă această idee care ar putea avea succes în special pe segmentul business, unde prezentările au un rol extrem de important. Cu atât mai ciudat cu cât am văzut proiectoare implementate în dispozitive mult mai compacte, cum sunt smartphone-urile, un exemplu destul de popular fiind modelul Samsung Galaxy Beam.

Lăsând uimirea la o parte, SmartQ U7 este o tabletă cu Android 4.1 Jelly Bean destul de standard, cu un procesor OMAP 4430 la 1GHz sau un OMAP 4460 la 1.5GHz, display IPS de 7 inchi cu rezoluţia de 1024 x 600 pixeli şi 8 sau 16GB memorie internă şi 1GB RAM. Greutatea nu este nici ea afectată prea mult de proiector, situându-se în jurul valorii de 360 grame.

În ceea ce priveşte proiectorul vorbim despre un model DLP LED Texas Instruments cu rezoluţie WVGA 854 x 480 pixeli cu o luminozitate de 40 de lumeni, capabil să proiecteze imagini cu diagonala de până la 50 de inchi.

Preţurile variază între 315 şi 400 dolari în funcţie de model.

 

Etichete: , ,