O factură telefonică de 11 mil. miliarde de Euro

Scris de | 12 octombrie, 2012
O factură telefonică de 11 mil. miliarde de Euro

Ultima factură pentru abonamentul mobil ţi-a stricat ziua? Cu siguranţă nu la fel de rău ca şi lui Solenne San Jose, o doamnă din regiunea Bordeaux pe a cărei factură apărea o sumă în Euro cu nu mai puţin de 17 cifre. Mai precis 11 milioane de miliarde de Euro. Ca să pui cumva această sumă într-un context, vorbim despre de circa 96000 de ori produsul intern brut al României pe anul 2010. Proabil plata acelei facturi ar fi scos economia globală din recesiune.

Cum s-au întâmplat însă lucrurile? Ei bine, Solenne plănuia să renunţe mai devreme la serviciile operatorului Bouygues Telecom, iar acest lucru urma să fie taxat cu o sumă x, care în cazul nostru este cea de mai sus. Tânăra a declarat că pe factură erau trecute atâtea zerouri încât a avut nevoie de ceva vreme pentru a putea să înţeleagă exact suma.

Deşi procesul de convigere cu reprezentanţii companiei nu a fost unul foarte rapid, aceştia au recunoscut în cele din urmă că a fost vorba despre o eroare de imprimare. Suma datorată era defapt de puţin peste 117 Euro. Pentru a-şi repara greşeala cei de la Bouygues au decis până la urmă să rezilieze contractul gratuit.

Etichete: