Bitdefender avertizează: Atacatorii on-line se folosesc de Madonna şi Rihanna

Scris de | 18 octombrie, 2012
Bitdefender avertizează: Atacatorii on-line se folosesc de Madonna şi Rihanna

Bitdefender a anunţat astăzi pericolul ce se ascunde în spatele unor mail-uri de spam ce includ nume de celebrităţi precum Madonna şi Rihanna. Noua campanie de spam în limba engleză se răspândește rapid și în România.

Virușii, ascunși în emailuri de tip spam, infectează calculatoarele și le integrează într-o reţea de computere ’’zombie’’, ce trimit, la rândul lor, virușii mai departe, anunță specialiștii Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus.

Rihanna – a doua cea mai populară vedetă de anul acesta între utilizatorii de internet din România, cu 301.000 de căutări lunare pe Google – și Madonna – vedetă ce ocupă, cu 49.500 de căutări lunare, locul 24 în același clasament realizat cu ajutorul unei aplicații Google – sunt folosite drept momeală pentru a-i conduce pe utilizatori pe site-uri periculoase găzduite de domenii rusești.

Deschiderea paginilor web infectează utilizatorii vulnerabili cu viruși care fură date personale și pun computerele la dispoziția atacatorilor. Astfel, utilizatorii devin la rândul lor sursă de viruși, întrucât calculatoarele sunt manevrate de la distanță de infractori cibernetici printr-un server de comandă şi control.

Subiecte precum: “FWD: Best of Madonna’’ și “Justin Bieber fan’s suicide” atrag utilizatorii pe site-uri canadiene de medicamente sau pe site-uri rusești care găzduiesc viruși.

Etichete: , , , ,