Viaţa în cadrul companiei Apple: Cum e să lucrezi cu Tim Cook?

Scris de | 9 noiembrie, 2012
Viaţa în cadrul companiei Apple: Cum e să lucrezi cu Tim Cook?

David Sobotta, un fost director de vânzări la Apple, a scos recent o carte, denumită „The Pomme Company”, în care prezintă detalii extrem de interesante legate de atmosfera din cadrul companiei din Cupertino. În lumina plecării lui Scott Forstall din fruntea departamentului iOS, cei de la Readwrite au stat de vorbă cu David Sobotta despre cum e să lucrezi cu Tim Cook.

În ceea ce priveşte munca în echipă, David Sobotta a declarat că Tim Cook nu e o persoană foarte socială. E un manager bun, dar nicidecum un lider. Mai mult, actualul CEO Apple are probleme şi atunci când vine vorba despre aprecierea caracterului unei persoane, conform fostul director de vânzări: „Oamenii pe care i-a angajat Tim Cook nu au fost foarte eficienţi.”

David Sobotta preconizează un viitor sumbru pentru Apple din cauza unor factori precum lipsa încurajărilor de a lua iniţiativa pentru proiecte viitoare, angajarea unor oameni din afara companiei, seceta de produse noi şi revoluţionare dupa iPhone şi iPad şi pierderea fanilor loiali.

Apple a anunţat săptămâna trecută cea mai importantă schimbare în ierarhia conducerii companiei de la numirea lui Tim Cook în funcţia de CEO încoace. Plecarea lui Scott Forstall însemnă o modificare completă pentru departamentul dedicat platformei iOS. Astfel, Jony Ive, actualul vicepreşedinte în cadrul departamentului de design, se va ocupa de interfaţa platformei, în timp ce Eddy Cue va fi responsabil pentru Apple Maps, App Store, Siri, iCloud, iBookstore şi iTunes. Craig Federighi va conduce dezvoltarea pe partea de software a OS X şi iOS.

Cartea „The Pomme Company” e disponibilă acum pe Amazon.com.

Etichete: , , , , , ,