Nokia HERE: O nouă aplicaţie de hărţi se lansează pentru iOS

Scris de | 14 noiembrie, 2012
Nokia HERE: O nouă aplicaţie de hărţi se lansează pentru iOS

Compania finlandeză Nokia a decis să vină în ajutorul utilizatorilor iOS 6 cu o aplicaţie de hărţi aparte, bazată pe Nokia Maps. Noul serviciu va oferi o serie de caracteristici menite să ofere o alternativă la Apple Maps, aplicaţia nativă din platforma celor de la Apple.

În lumina lansării aplicaţiei Apple Maps, utilizatorii iOS 6 au rămas profund dezamăgiţi de serviciile oferite. Acest motiv ar fi stat chiar şi la baza demiterii lui Scott Forstall din fruntea departamentului sistemului de operare, după cum au informat mai multe site-uri de specialitate. Cei care vor să beneficieze de un sistem de navigaţie şi o multitudine de hărţi pot folosi acum o alternativă din partea companiei Nokia.

Nokia HERE e o aplicaţie ce dispune de caracteristici precum salvarea unei hărţi în avans, astfel încât să o poţi accesa chiar şi atunci când nu ai o conexiune la internet. Mai mult, Nokia HERE oferă navigaţie turn-by-turn, perfectă pentru condusul şi mersul prin teritorii neexplorate. Această caracteristică oferă şi navigaţie prin voce, doar când e vorba despre o rută pe jos, să nu fie nevoit utilizatorul să se uite constant la ecranul smartphone-ului.

Baza de date din aplicaţie are şi detalii despre transportul în comun din peste 500 de oraşe, şi informaţii despre trafic.

Dacă vrei să îţi organizezi locurile preferate după categorii, cu Nokia HERE poţi să stochezi cafenelele, restaurantele, barurile, muzeele, librăriile şi aşa mai departe. Poţi, de asemenea, să scrii recenzii scurte despre fiecare local.

Dezvoltată cu tehnologia HTML 5, ceea ce îi oferă un plus de siguranţă împotriva crash-urilor, aplicaţia va fi disponibilă şi pentru SDK-ul sistemului de operare Android.

Cei de la Nokia au anunţat că aplicaţia Nokia HERE va putea fi descărcată în curând, si gratuit, din magazinul App Store.

Etichete: , , , , , , ,