Google Maps iOS: Mai mult de 10 milioane de descarcari in 48 de ore

Scris de | 18 decembrie, 2012
Google Maps iOS: Mai mult de 10 milioane de descarcari in 48 de ore

48 de ore. Atat a fost nevoie pentru aplicatia Google Maps sa treaca pragul de 10 milioane de descarcari pe terminalele iPhone, conform lui Jeff Huber, Senior Vice President, Commerce & Local la Google. Intrebarea este cati dintre cei care au descarcat aplicatia o vor folosi constant, tinand cont ca mai toate operatiile in ceea ce priveste hartile sunt deschise “by default” de catre aplicatia celor de la Apple.

google ios, google itunes, google maps iphone

Google a revenit cu hartile pe iOS pe 13 decembrie, iar in numai 48 a trecut de 10 milioane de descarcari. La cateva ore de la momentul lansarii, aplicatia ocupa deja prima pozitie in topul celor mai descarcate aplicatii, pozitie pe care se afla chiar si in acest moment. Google Maps afiseaza acum mai mult din harta pe ecran, iar sistemul de afisare, bazat pe vectori, afiseaza timpi de incarcare extrem de mici, in timp ce navigarea turn-by-turn asistata de voce functioneaza foarte bine.

Inlaturarea aplicatiei pentru harti de pe terminalele Apple a creat o controversa la nivel international, fanii gingantului din Cupertino postand tot felul de greseli pe care hartile native Apple le-au comis.

La scurt timp dupa lansarea noului sistem de operare iOS 6, Tim Cook, CEO-ul Apple, isi cerea scuze clientilor printr-o scrisoare oficiala postata pe site-ul companiei. “La Apple ne straduim sa facem produse de clasa mondiala care sa ofere cea mai buna experienta posibila pentru clientii nostri. Cu lansarea de saptamana trecuta a noilor noastre Harti ne-am incalcat acest angajament. Ne pare pentru frustarea cauzata clientilor nostri din acest motiv vom face tot ce putem pentru a crea Harti mai bune”. Scot Forstall avea sa renunte in scurt timp la rolul de vicepresedinte al departamentului iOS din cadrul Apple din cauza esecului hartilor din iOS 6. Ca

Cele 10 milioane de descarcari suna foarte bine pentru Google, dar problema pentru Google este ca aplicatia nu poate fi folosita “by default” in alte operatii. Dezvoltatorii de aplicatii pot realiza un update pentru alte aplicatii, sa detecteze daca Google Maps este instalat pe terminal si sa deschida direct in Google Maps. Ne intrebam cate dintre aplicatii vor suferi totusi acest update si cat va insemna asta pentru Google.

Etichete: , , , , , , , , ,