Windows Phone s-a îmbogățit cu 75.000 de aplicații în acest an, dublându-și oferta

Scris de | 28 decembrie, 2012
Windows Phone s-a îmbogățit cu 75.000 de aplicații în acest an, dublându-și oferta

De fiecare dată când vorbești cu cineva despre Windows Phone, sistemul de operare mobil al celor de la Microsoft, ajungi și la subiectul delicat al aplicațiilor (număr, preț, calitate). Se pare însă că cei de la Microsoft sunt mai mult decât conștienți de aceste neajunsuri iar eforturile lor de a soluționa problema par să aibă efect – în acest an oferta de aplicații de pe Windows Phone s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 75.000 de titluri, selecția ajungând la peste 150.000.

Mai e cale lungă până cifrele cu care se mândresc Android și iOS – ambele depășeau 700.000 la finalul lui octombrie, însă compania din Redmond e pe drumul cel bun.

Microsoft încearcă să accelereze procesul și prin lansarea unei noi platforme Windows Phone 8 pentru dezvoltatori. Majoritatea aplicațiilor dezvoltate astfel pot fi rulate și în Windows 8, ceea ce înseamnă o creștere a posibilității de monetizare a acestora.

Un alt pas important a fost și extinderea numărului de țări în care utilizatorii pot cumpăra jocuri și aplicații pentru Windows Phone. De la 35 de piețe la începutul anului s-a ajuns la 191 odată cu lansarea Windows Phone 8, o creștere de 5x.

Rămâne să vedem evoluția Microsoft în 2013, considerat de mulți un an critic pentru companie, un an în care vom putea evalua mai bine și succesul noilor dispozitive cu Windows 8 și Windows RT.

 

Etichete: , , , ,