Ubuntu pe smartphone: Rapid, elegant, versatil (video)

Scris de | 3 ianuarie, 2013
Ubuntu pe smartphone: Rapid, elegant, versatil (video)

Canonical, compania din spatele Ubuntu, a anunțat faptul că lucrează la o versiune pentru smartphone a sistemului de operare, versiune ce va putea fi testată deja luna viitoare la Mobile World Congress Barcelona.

Sistemul de operare țintește atât smartphone-urile entry level Android cât și piața enterprise, unde se pune accent pe securitate și costuri. Producătorii au o viziune în care vom foloseasi aceeași platformă pe o gamă extrem de largă de dispozitive, de la telefon la tabletă, PC, televizor sau cloud.

Ubuntu va utiliza o nouă interfață perfect adaptată la spațiul limitat de pe ecranele mobilelor, cu accentul pe gesturi intuitive și tranziții elegante. Un swype de sus în jos aduce fereastra de căutare în timp ce atingerea muchiei din stânga afișează aplicațiile favorite într-o coloană verticală.

O veste bună este faptul că Ubuntu folosește kernel-urile și driverele Android ceea ce înseamnă că producătorii pot folosi fără probleme hardware-ul smartphone-urilor create pentru sistemul de operare al  Google actual pentru a rula viitorul OS.

Un video cu o prezentare detaliată a sistemului de operare Ubuntu pentru mobil, oferită de fondatorul Mark Shuttleworth, mai jos:

 

Etichete: , ,