Lego Mindstorms EV3 anunțat la CES, oferă control de pe iPhone sau iPad

Scris de | 7 ianuarie, 2013
Lego Mindstorms EV3 anunțat la CES, oferă control de pe iPhone sau iPad

Lego, un producător de jucării ce se bucură de un succes enorm în ultimii ani, a anunțat la CES noile seturi Mindstorms EV3 ce vor permite construcția de dispozitive inteligente, controlabile de pe iPhone sau iPad.

Setul programabil EV3 va fi disponibil în a doua jumătate a acestui an și va face posibil controlul roboților de pe tabletă sau telefon prin intermediul unei conexiuni Bluetooth sau WiFi.

Unitatea centrală a setului, Intelligent Brick, are la bază un nou firmware Linux compatibil cu dispozitive Android și iOS, iar ca specificații dispune de un procesor ARM9, memorie flash de 16MB și 64MB RAM, interfața USB 2, un display Matrix cu difuzor, slot SD și patru porturi principale.

Pe lista de piese se mai regăsesc doi senzori touch, trei servo-motoare interactive, precum și o serie de senzori bazați pe infraroșu.

Un alt anunț important este faptul că Lego va lansa în curând aplicații pentru mobil care vor permite scrierea de programe de control al roboților și pe gadgeturile mobile, nu doar pe PC.

Printre creațiile prezentate în cadrul evenimentului s-au regăsit roboți capabili să detecteze prezența unei telecomenzi și să o atace cu bile, sau creații ce navighează un labirint complex și ajung la o țintă marcată printr-o anumită culoare.

Etichete: , , ,