Salvamont pentru Android: Aplicaţie pentru fanii traseelor montane

Scris de | 22 ianuarie, 2013
Salvamont pentru Android: Aplicaţie pentru fanii traseelor montane

Vodafone România a anunţat lansarea aplicaţiei Salvamont, realizată în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România. Persoana care foloseste aplicatia poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont atunci cand are nevoie de ajutor.

Echipele Salvamont pot localiza pozitia telefonului, coordonatele geografice si nivelul bateriei. Chiar daca telefonul nu mai este in raza de acoperire a retelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizarii, iar la prima conexiune in retea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locatiei utilizatorului.

Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania : “Dupa zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face placere sa putem oferi iubitorilor de munte un ‘prieten de nadejde” care ii poate salva in situatii de urgenta. In plus, atunci cand vrei sa pleci la munte poti afla din aplicatie, informatii utile despre starea partiilor de schi din toata tara, despre vreme sau trasee montane.”

Totodata, cei care vor sa isi petreaca sfarsitul de saptamana pe partiile de schi, pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informatii despre starea vremii, trasee montane, contactele si locatiile cabanelor din intreaga tara si informatii despre peste 70 de partii de schi din tara.

In perioada urmatoare, va fi lansata si versiunea iOS pentru telefoanele iPhone, precum si noi functionalitati utile.

Etichete: , , , ,