Degetele transparente, un nou trend în utilizarea touchscreen-ului

Scris de | 30 ianuarie, 2013
Degetele transparente, un nou trend în utilizarea touchscreen-ului

nailPe lângă urmele lăsate pe ecran, un mare dezavantaj al utilizării unui display tactil este faptul că tinzi să acoperi cu degetele informații importante. Acest aspect iese cel mai bine în evidență în cadrul jocurilor, unde producătorii au încercat să găsească tot soiul de alternative de control, niciuna perfectă. Iată însă că o echipă de cercetători din cadrul Universității din Taipei ar putea oferi o soluție – degete transparente.

Din păcate aceștia nu au reușit să inventeze un elixir al invizibilității, care poate fi aplicat pe mâini, ci lucrează la ceva mult mai departe de SF. Proiectul botezat NailDisplay se bazează pe un tip de degetare cu un mini ecran OLED, de 96 x 64 pixeli, ce comunică cu telefonul și afișează imaginea aflată în acel moment sub deget.

Prototipul are și alte utilizări, cum ar fi afișarea pe ecranul de pe deget al numelui apelantului. Fără să mai scoți telefonul din buzunar vei putea apoi prelua apelul, printr-un simplu gest al mâinii.

Un alt sistem imaginat de cercetători este cel în care brațul tău devine un șir lung de taste virtuale. Un ceas aflat la încheietură localizează zona în care îți apeși antebrațul (la fel ca în cazul unei tastaturi cu proiecție laser), accesând spre exemplu redarea de melodii, iar ecranul de pe deget îți arată icoana asociată acelei zone.

Mai multe detalii aici.