Google Chromebook Pixel: Laptop de lux cu sistemul de operare Chrome OS

Scris de | 22 februarie, 2013
Google Chromebook Pixel: Laptop de lux cu sistemul de operare Chrome OS

chromebook pixelCompania americană Google a prezentat un nou laptop dotat cu sistemul de operare Chrome OS. Modelul Chromebook Pixel dispune de un ecran tactil de 12.85 inchi, cu o rezoluţie impresionantă de 2.560×1.700, şi un raport de aspect ciudat, de 3:2.

Cu un design ce aminteşte de MacBook Pro-ul celor de la Apple, noul laptop e dedicat celor ce pun preţ pe aspect şi portabilitate, mai mult decât pe specificaţii sau raportul calitate-preţ. Pe lângă ecranul cu rezoluţia uriaşă, modelul e echipat cu un procesor Intel i5 dual-core la frecvenţa de 1.8 GHz, 4GB de RAM şi poate fi achiziţionat cu un SSD de 32GB sau 64GB.

Problema spaţiului de stocare e oarecum rezolvată de cei de la Google. Compania oferă gratuit, timp de 3 ani, o capacitate de stocare de 1TB, prin sistemul propriu de cloud. Desigur, dacă nu ai o conexiune la internet, nu vei putea accesa conţinutul. Un alt minus reprezintă faptul că după trei ani va trebui să plăteşte în jur de 50 de dolari pe lună pentru a folosi contul de Cloud.

Din păcate, chiar şi accesul la internet reprezintă o problemă. Din cauza faptului că nu are un port Ethernet, va trebui să te mulţumeşti doar de conexiunea prin Wi-Fi, sau, dacă doreşti să fi conectat întotdeauna la internet, va trebui să plăteşti în plus pentru versiunea cu 3G.

Chromebook Pixel e un dispozitiv ce nu oferă caracteristici atractive în comparaţie cu alte modele disponibile la un preţ asemănător. În Statele Unite ale Americii, modelul va fi disponibil începând de la preţul de 1.300 dolari, o sumă enormă pentru un laptop cu un SSD de 32 GB, un sistem de operare bazat pe un browser şi un ecran cu un asemenea raport de aspect.

Etichete: , , , , ,