Andy Rubin, șeful Android se retrage

Scris de | 14 martie, 2013
Andy Rubin, șeful Android se retrage

Andy Rubin, Google's director of mobile platforms.Andy Rubin, omul a cărui viziune a adus sistemul de operare Android în poziția dominantă pe care o ocupă azi, se retrage. Rubin nu va părăsi însă Google, urmând să preia conducerea unui alt proiect misterios, iar locul său va fi ocupat de acum de Sundar Pichai, șeful Chrome și Apps.

Larry Page, CEO Google și Andy Rubin, cofondatorul Android se întâlneau pentru prima dată în 2004, încercând să demonstreze că un sistem de operare open source are potențialul de a revoluționa industria mobilă. Nimic mai aproape de adevăr, deoarece în mai puțin de 10 ani Google se mândrește cu parteneriate cu peste 60 de producători de hardware, 750 de milioane de dispozitive activate global și 25 de milioarde de aplicații descărcate din Google Play.

Sundar Pichai, omul care va prelua frâiele Android de la Rubin, nu este nici el străin de realizări impresionante. Descris ca un creator de produse excelente din punct de vedere tehnic și în același timp ușor de utilizat, Pichai a reușit să aducă browserul Chrome în topul preferințelor utilizatorilor într-o perioadă scurtă de timp, în ciuda unei concurențe extrem de puternice.

 

Etichete: , , ,