Google lanseaza Youtube Romania

Scris de | 25 aprilie, 2013
Google lanseaza Youtube Romania

Dan Bulucea_Oficialii Google au anuntat astazi lansarea celei mai populare platforme de continut video in Romania. Varianta locala Youtube.ro va oferi producatorilor posibilitatea de a-si promova videoclipurilor mai usor, iar odata lansat programul de parteneriat al Youtube in Romania producatorii de continut isi vor putea monetiza continutul publicat.

Numerosi membri ai comunicatii globale Youtube deja vizioneaza continut romanesc. Lansarea versiunii locale a Youtube va deschide noi oportunitati pentru creatorii talentati din tara, acestia vor putea fi descoperiti mai usor, atat in Romania cat si oriunde in lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai usor la continut de calitate fabricat in Romania”, a spus Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Odata cu lansarea Youtube.ro a fost incheiat si un parteneriat de licentiere si de “intrare in normalitate” intre Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) si Youtube si care va permite artistilor romani sa obtina venituri din vizualizarea clipurilor.

Primii parteneri Youtube in Romania si care vor publica continut propriu vor fi Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music si TVR, dar vor urma si alti producatori de continut in perioada urmatoare.

Nu au fost oferite statistici despre cati utilizatori active Youtube sunt in Romania sau numarul de pagini accesate lunar, dar din cei peste 10 milioane de utilizatori de Internet din Romania marea majoritate acceseaza Youtube.

La nivel global, Youtube este accesat in fiecare luna de peste un miliard de utilizatori unici, in fiecare luna sunt vizionate peste 4 miliarde de ore de continut video, in fiecare minut sunt incarcate peste 72 de ore de continut video si aproximativ 70% din traficul generat pe Youtube provine din afara Statelor Unite ale Americii.

In ceea ce priveste programul de parteneriat Youtube, el a fost creat in 2007, iar pana in present Numara peste un million de afiliati din peste 30 de tari din intreaga lume care obtin venituri din continutul lor.

Etichete: , , , , ,