Tableta performanta si accesibila: Prestigio Multipad 10.1 Ultimate 3G

Scris de | 17 mai, 2013
Tableta performanta si accesibila: Prestigio Multipad 10.1 Ultimate 3G

Tableta de 10.1 inci de la Prestigio impresioneaza prin performante si design. Display-ul LCD cu tehnologie MVA si rezolutie 1280×800 pixeli se simte bine, integrarea unui modem 3G atrage cumparatori, iar pretul de doar 1.230 de lei reprezinta de asemenea un plus. Ce sanse are tableta pe o piata dominata de alternativele romanesti puteti citi in continuare.

prestigio-multipad-10-1-3g

Multipad 10.1 Ultimate 3G a fost lansata in luna ianuarie a acestui an, iar de ceva vreme poate fi gasita si in oferta magazinelor din Romania. Prestigio soseste in competitie pentru cea mai buna tableta ieftina de 10 inci cu producatorii locali de tablete, dar tableta companiei ofera cateva caracteristici interesante pentru pretul de raft la care este situata.

Display cu tehnologie MVA

In timp ce toti producatorii se grabesc sa laude ecranele IPS de pe tabletele lor, chiar daca nu sunt dintre cele mai calitative, Prestigio a pus pe MultiPad 10.1 Ultimate 3G un ecran de 10.1 inci cu tehnologie MVA. Cu siguranta, ecranele cu tehnologie IPS ofera cea mai buna experienta posibila la aceasta ora pe piata, dar tehnologia folosita de Prestigio pe MultiPad 10.1 ofera unghiuri largi de vizualizare, de 160-170 de grade, rata de contrast este buna si nivelul de negru este aproape absolut. In teorie, ecranele cu panou MVA nu au cel mai bun timp de raspuns, dar tableta testata de noi s-a descurcat foarte bine la acest capitol si nu am observat vreun lag deranjant.

Cu o greutate de doar 680 de grame si o grosime de 10,5 milimetri, tableta vine cu un design bine integrat si o constructie robusta. Capacul din spate este dintr-un plastic cauciucat mat si ofera o aderenta buna, in timp ce partea din fata este ocupata in totalitate ecranul cu rezolutie 1280 x 800 pixeli.

prestigio-multipad-10-1-back

Partea din stanga gazduieste porturile miniHDMI si miniUSB si mufa pentru incarcare, in timp ce pe dreapta regasim doar slotul pentru card microSD. Pe muchia de sus intalnim butonul Power si butoanele pentru controlul volumului, microfonul, jack-ul de 3.5 mm pentru casti si slotul pentru cartela SIM.

Performante dual-core

Multipad 10.1 are la baza un procesor dual-core ARM Cortex A-9 Rockchip RK3066, tactat la 1.6 GHz, un GPU Mali 400 MP quad-core si 1 GB memorie RAM. Spatiul de stocare intern este de 16 GB, dar el poate fi extins folosind un ajutorul unui card microSD pana la 32 de GB.  Testele stintetice de Benchmark cu Antutu obtin aproximativ 7500 de puncte pentru MultiPad 10.1 Ultimate 3G, Quadrant a dezvaluit peste 3100 de puncte, iar in Vellamo a atins un punctaj aproximativ de 1300 de puncte.

Cele doua camere integrate (spate si frontala) au doar 2 megapixeli fiecare, ceea ce se traduce intr-o calitate slaba a fotografiilor, dar in acelasi timp camera frontala este peste cei 1.3 megapixeli pe care ii au multe dintre tabletele existente pe piata.

Tableta se descurca foarte bine in sesiuni browsing web, iar gratie suportului 3G integrat poti oricand naviga fara probleme. Este disponibila si conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n. Performantele dual-core se simt in gaming, acolo unde tableta se misca bine, cu mici exceptii la jocurile care necesita deja procesor quad-core.

Bateria care insoteste tableta este una de 6400 mAh. Stand-by de pana la 120 de ore si sesiuni active mixte care au variat intre 6 si 8 ore. Rularea unui film la calitate Full HD 1080p a dus tableta la 5 ore si 57 de minute, un timp potrivit pentru o tableta care nu se pozitioneaza ca premium.

Tableta ruleaza Android 4.1 Jelly Bean. Inainte sa ne soseasca la teste citisem informatiile oficiale postate de companie pe Internet si se specifica ca soseste cu Android 4.0.4 Icea Cream Sandwich si eram oarecum dezamagit. Am fost placut impresionat de faptul ca a venit cu Jelly Bean, iar asta inseamna ca Prestigio actualizeaza firmware-ul si incearca sa ofera o experienta buna. Jelly Bean ofera multe in plus fara de Ice Cream Sandwich.

Navigarea se face rapid si fara lag, iar compania a adus si cateva aplicatii preinstalate: Angry Birds, Prestigio eReader sau Sync Sugar, aplicatie care ofera 5 GB spatiu de stocare in Cloud.

Accesorii

Un alt plus la care Prestigio aduna puncte in fata competitorilor este la accesorii. Multipad 10.1 Ultimate 3G soseste in cutie cu o husa care sa protejeze tableta de eventuale deteriorari sau scapari accidentale. Realizata din piele neagra, cu cusaturi rosii si logo-ul Prestigio amplasat in partea dreapta de jos, husa este foarte calitativa.

prestigio-multipad-10-1-huis

Pachetul include si un cablu USB OTG, un cablu USB, un cablu de alimentare, un ghid de pronire rapida si certificatul de garantie. Prestigio ofera garantie de 2 ani pentru produsele sale.

Pro si contra

Multipad 10.1 Ultimate 3G este disponibila in Romania in magazine prin distribuitorul ASBIS la pretul de raft de 1.230 de lei. Nu putem pozitiona tableta in nicio tabara, nici in cea a tabletelor premium, dar nici in cea a tabletelor de buget.

Fata de alte tablete din aceeasi categorie de pret, tableta de 10.1 inci de la Prestigio are puncte slabe si puncte forte. Un mare plus este integrarea 3G-ului si oferirea unui accesoriu (husa) care te-ar mai costa aproximativ 100-200 de lei, iar un minus semnificativ este ecranul. Ce conteaza dupa toate astea este experienta de utilizare, acolo unde Multipad 10.1 se descurca bine la toate capitolele pentru pretul la care este oferita: performanta buna in gaming, browsing, vizionarea filmelor la calitate buna, constructie atenta si autonomie decenta.

Tot la capitolul plusuri este si integrarea sistemului de operare Android 4.1 Jelly Bean, care a functionat fara cusur, dar si aplicatiile preinstalate pe tableta.

Verdict final

Cu specificatii bune si un pret pe masura, Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G se detaseaza de tabletele ieftine cu ecran de 10 inci si reprezinta o alegere buna pentru aceia care vor o tableta care sa se descurce pe toate planurile. Este disponibila in Romania pentru 1.230 lei.

Etichete: , , , , ,