IFA 2013: Sony Xperia Z1 – performant, subacvatic si cu o camera de 20 megapixeli

sony-xperia-z1

Sony a prezentat la IFA Berlin cel mai nou terminal Xperia, un smartphone care pastreaza caracteristici de design si subacvatice de la Xperia Z, dar vine cu o camera “monstru”, cu sensor Exmor RS de 20 de megapixeli.

 

Sony Xperia Z1 pastreaza liniile de design care au fost aduse pe smartphone-urile recent de top, asa-numitul OmniBalance, cu sticla pe cele doua parti, unite printr-un cadru de aluminiu. Ecranul are o diagonala de 5 inchi si rezolutie Full HD si foloseste tehnologia Triluminos, „care foloseste o paleta larga de culori naturale pentru o experienta bogata a vizualizarii”, iar X-Reality for mobile analizeaza imaginile si optimizeaza calitatea.

Specificatiile tehnice includ cel mai puternic procesor de pe piata, un quad-core Snapdragon 800 la 2.2 GHz cu tehnologie 4G LTE, 2 GB memorie RAM, memorie flash de 16 GB care poate fi extinsa cu pana la 64 de GB cu ajutorul unui card microSD, baterie de 3000 mAh, sunet de la Sony Clear Audio+, precum si o camera foto de 20,7 MP. Certificarile IP55 si IP58 asigura rezistenta la apa si praf.

“Xperia Z1 are incorporate obiectivul multi-premiat de la Sony, “G Lens”, cu un unghi de vizualizare de 27 de milimetri si deschidere F2.0, sensor de imagine CMOS Exmor RS, de dimensiuniea ½.3 si 20.7 megapixeli, precum si un motor BIONZ de procesare a imaginilor”, informeaza comunicatul emis de catre cei de la Sony Mobile.

Telefonul va fi disponibil incepand cu aceasta lume in anumite piete in nuante de negru, alb si violet.