Nexus 5 devine oficial: display FHD de 5”, Snapdragon 800, Android 4.4 KitKat

Scris de | 31 octombrie, 2013
Nexus 5 devine oficial: display FHD de 5”,  Snapdragon 800, Android 4.4 KitKat

După numeroase zvonuri și apariții “întâmplătoare” în Store-ul Google, Nexus 5 a fost lansat astăzi oficial. Partenerul de producție pentru cea de-a cincea generație a unui terminal ce poartă numele Nexus este tot LG, noul model fiind echipat cu cel mai puternic procesor de la Qualcomm, un ecran FHD de 5 inchi și rulează cea mai dulce versiune a sistemului de operare Android, versiunea 4.4 KitKat.

google-nexus-5

Ecranul lui LG/Google Nexus 5 măsoară acum 4.95 inchi, cu rezoluție Full HD, protecție Gorilla Glass 3 și 445 ppi (pixel per inch) și este motorizat de un procesor Snapdragon 800 la 2.26 GHz, alături de un GPU Adreno 330 și 2 GB memorie RAM. Camera principală este de 8 megapixeli cu stabilizator optic de imagine și cea frontală are un senzor de 1.3 MP, în timp ce bateria de 2.300 mAh asigură o autonomie de până la 17 ore de convorbiri, 300 de ore de standby și browsing de 8.5 ore pe Wi-Fi.

Cu o greutate de 130 de grame și o grosime de 8.95 mm, Nexus 5 vine în versiuni de 16 sau 32 de GB, fără posibilitate de a atașa un card microSD. Dispune port microUSB, este SlimPort enabled” (poate fi conectată la un ecran mare cu ajutorul unui adaptor HDMI) și dispune de jack pentru căști de 3.5 mm. Nexus 5 se poate conecta la rețele Wi-Fi în standardul 802.11 a/b/g/n pe două benzi (2.4/5 GHz) și are NFC, Bluetooth 4.0, LTE și poate fi încărcată Wireless cu ajutorul unui dispozitiv compatibil Qi care se achiziționează separat.

În ceea ce privește designul, LG renunță la sticla de pe spate pe care a folosit-o la Nexus 4 și trece la plastic. Din imaginile de presă putem afirma că materialul de pe spate este asemănător cu ceea ce întâlnim la Nexus 7 2013. În rest, putem spune că toate lucrurile sunt poziționate normal: butoane de volum pe stânga, buton Power pe dreapta, fără butoane fizice în partea din față, jack-ul pentru căști sus și portul pentru încărcare pe muchia inferioară. Pe partea din spate logo-ul Nexus este afișat vertical, camera este păstrată la locul ei dar este acum mai mare.

Google Nexus 5 este disponibil începând de mâine în alb și negru. Versiunea de 16 GB costă în Google Store 349 de dolari.

Nexus 5 rulează noul sistem de operare, Android 4.4 KitKat. Despre ce aduce nou update-ul la Android 4.4 vom discuta într-un articol separat.