Orange crește viteza serviciilor 4G și extinde acoperirea la 1.000 de localități din România

Scris de | 31 martie, 2014
Orange crește viteza serviciilor 4G și extinde acoperirea la 1.000 de localități din România

Orange a anunțat astăzi lansarea serviciilor 4G în noile frecvențe în  începând cu 7 aprilie, iar rețeaua va fi disponibilă pentru aproximativ 45% din populația țării. Totodată, operatorul începe testele pentru rețeaua 4G+, cu viteze de până la 300 Mbps.

jean-francois-fallacher

200 de mii de terminale compatibile 4G sunt active în rețeaua Orange, spun oficialii companiei. Consumul de trafic a crescut odată cu trecerea la 4G cu 67%, cu o medie de 1 GB de trafic consumat pe lună pentru utilizatorii avansați și 500 de MB/lună pentru începători.  Cu ajutorul tehnologiei 4G, un film de 750 MB va putea fi descărcat într-un minut și 40 de secunde, față de cele 15 minute și 23 de secunde care ar dura pe rețeaua 3G existentă.

Conform Orange, serviciile 4G sunt disponibile pentru mai mult de 45% din populația României, fiind prezente în toate reședințele de județ și ajungând la peste 1.000 de localități. Viteza reală de download poate urca până la 60 Mbps și cea de upload până la 30-40 Mbps.

Portofoliul de terminale compatibile 4G include 22 de smartphone-uri, precum și tabletele cu tehnologia LTE inclusă, între care iPad Air, iPad mini retina display și Samsung Galaxy Tab 3 10.1 (LTE).

Totodată, Orange oferă începând din 7 aprilie posibilitatea de a testa viteza de până la 300 Mbps pentru download în șase orașe din țară, utilizând echipamente puse la dispoziție de către Huawei. Viteza de 300 Mbps se poate obține prin folosirea a două benzi de frecvențe, iar două teste efectuate de Orange în cadrul evenimentului de presă a dezvăluit viteze de până la 240 Mbps pentru download.

speed test CA Brasov

Începând de astăzi, abonamentele Orange trec la trafic de date 3G+ inclus, cu viteze medii reale de 6,5 Mbps pentru download.

„Prin serviciile de internet Orange 4G, disponibile în toate orașele mari din țară, România intră într-o nouă eră digitală. Investiţiile din ultimii ani susţin obiectivul nostru de a oferi beneficiile unei reţele de internet performante, pe care clienţii se pot baza, fie că utilizează deja serviciile digitale sau că urmează să descopere avantajele acestora. În același timp, vom căuta mereu căi prin care să aducem cele mai noi tehnologii și să le oferim ocazia să le experimenteze, cum este acum cazul vitezelor de până la 300 Mbps” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Etichete: , , , , , , ,