De „Ziua siguranței pe Internet” Google propune să vă verificați securitatea contului

Scris de | 10 februarie, 2015
De „Ziua siguranței pe Internet” Google propune să vă verificați securitatea contului

Google invită toți utilizatorii să aloce două minute și să verifice securitatea contului. Iată câteva dintre cele mai importante elemente și acțiuni ale verificării securității contului:

Google verificare in doi pasi

Informații pentru recuperarea contului: adăugați un număr de telefon. Acest lucru ajută Google în cazul în care nu mai puteți accesa contul. Google utilizează numărul de telefon doar pentru a proteja contul utilizatorului, în afara cazului în care utilizatorul a menționat și alte scopuri.

Activitatea recentă: aceasta este o verificarea rapidă a autentificărilor pe contul Google. Dacă utilizatorul observă o activitate dintr-un loc sau dispozitiv pe care nu le recunoaște, este recomandat să-și schimbe parola imediat.

Permisiunile contului: la contul Google pot fi conectate diverse aplicații, pagini web, dispozitive. Utilizatorii sunt invitați să le treacă în revistă și să verifice dacă au încredere și le folosesc pe toate. Pot găsi și elimina telefoane vechi sau aplicații de demult, pe care nu le mai utilizează.

 

Securitatea a fost întotdeauna o prioritate pentru Google. Tehnologia „Navigare sigură” identifică site-urile web nesigure și înștiințează utilizatorii înainte de vizitarea lor. Peste 1 miliard de utilizatori de Chrome, Firefox și Safari sunt protejați astfel în fiecare zi. „Verificarea în doi pași” adaugă un nivel suplimentar de securitate contului Google, dincolo de parolă. Este precum o ială în plus la ușa contului Google. Mai mult, echipa de cercetare a Google publică cu regularitate noi descoperiri referitoare la activitatea online suspectă, precum Ghid despre atacurile la adresa contului de Gmail, astfel încât utilizatorii să fie bine informați.

Etichete: , , , ,