Intel își extinde portofoliul de produse Internet of Things în România

Scris de | 24 martie, 2015
Intel își extinde portofoliul de produse Internet of Things în România

Intel a anunțat astăzi în România extinderea portofoliul de produse din domeniul Internet of Things, cu două produse wearables, dedicate pasionaților de sport.

Bogdan Georgescu

Împreună cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat căștile biometrice SMS Audio BioSport. Acestea sunt produse de brandul american de căști și accesorii, SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis “50 Cent” Jackson, cu scopul de a îmbunătăți experiența în mișcare a utilizatorilor. Căștile se adresează pasionaților de sport de toate nivelurile, de la ultra-maratoniști la sportivi în pregătire și amatori, persoane care se antrenează cu profesioniști sau singure.

SMS Audio BioSport

SMS Audio BioSport pot fi achiziționate din magazine Media Galaxy, la prețul de 699,9 de lei.

 

În cadrul evenimentului de astăzi, Intel a prezentat și ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflată în portofoliul Intel din 2014. Ceasul este  dotat cu 5 senzori și este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare. Basis Peak are un design inovator cu touchscreen, fiind construit din aluminiu și Gorilla Glass 3TM. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone.

Basis Peak

Inovația în domeniul wearables continuă

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Fossil Group, Luxottica Group, MICA and Opening Ceremony şi competiția Intel “Make it Wearable”.  Recent, compania a anunțat colaborarea cu TAG Heuer și Google pentru a lansa un ceas inteligent elvețian bazat pe tehnologia Intel și pe platforma Android Wear.

 

Etichete: , , , , , , ,