Sony Action Cam Mini surprinde un record mondial spectaculos: zborul de pe Burj Khalifa al unui vultur imperial

Scris de | 25 martie, 2015
Sony Action Cam Mini surprinde un record mondial spectaculos: zborul de pe Burj Khalifa al unui vultur imperial

Organizația non-profit FREEDOM, în colaborare cu Sony, a stabilit un nou record mondial: vulturul imperial pe nume Darshan a zburat de pe cea mai înaltă clădire a lumii, Burj Khalifa din Dubai, de la o înălțime de 829,8 metri.

Sony Action Cam Mini

Evenimentul a fost surprins cu ajutorul uneia dintre cele mai mici și ușoare camere video de acțiune, Sony Action Cam Mini, care a fost montată pe spatele vulturului pentru a surprinde unul dintre cele mai spectaculoase zboruri. Înregistrarea video cu zborul vulturului imperial, surprins de Sony Action Cam Mini, este disponibilă aici.

Zborul a reprezentat o premieră mondială și a asigurat organizației non-profit Freedom un loc în Cartea Recordurilor: aceasta este cea mai înaltă structură construită de pe care și-a luat zborul o pasăre. Vulturii organizației Freedom au zburat de pe monumente europene faimoase, precum Turnul Eiffel din Paris (301 metri) sau Catedrala Sfântul Paul din Londra. Înregistrările acestor zboruri au fost cele mai vizionate materiale video cu animale în anii 2013 – 2014.  Vulturii sunt dresați de Jacques-Olivier Travers, unul dintre cei mai renumiți experți în domeniu și promotorul unor tehnici unice de reintroducere a vulturilor amenințați cu dispariția în habitatul lor natural.

Etichete: , , , ,