Vodafone lansează un abonament social, dedicat persoanelor surdo-mute, ce include și o aplicație SOS

Aplicația este compatibilă cu terminalele cu sistem de operare Android și este pre-instalată pe smartphone-urile Vodafone Smart 4 ale utilizatorilor noului abonament social.

Scris de | 3 iunie, 2015
Vodafone lansează un abonament social, dedicat persoanelor surdo-mute, ce include și o aplicație SOS

Vodafone lansează astăzi un abonament social care răspunde nevoilor de comunicare ale persoanelor surdo-mute și include, gratuit, smartphone-ul Vodafone Smart 4, cu aplicația pentru situații de urgență SOS surdo-muți, dezvoltată în colaborare cu Fundația Vodafone România, pre-instalată.SOS1Abonamentul, în valoare de 5,5 Euro (fără TVA), include SMS-uri nelimitate în rețeaua Vodafone, 25 de minute naționale, 100 MB trafic de date și 100 de SMS-uri naționale, alături de smartphone-ul Vodafone Smart 4.

Pe smartphone, persoanele surdo-mute au, pre-instalată, aplicația SOS surdo-muți, care își dovedește utilitatea în situațiile de urgență. Astfel, Fundația Vodafone România, în colaborare cu Asociația Samaritenilor din România, a dezvoltat un sistem de comunicare și avertizare în timp real, care se încadrează în standardul Total Conversation- Sign, Type and Speak, sistem ce asigură autonomia unei persoane cu deficiente de auz și vorbire în a solicita ajutor de urgență independent prin mesaje generice predefinite. Prin noua aplicație, utilizatorii au acces la un call-center specializat, dedicat, accesibil non-stop.SOS3Peste 300 de utilizatori au optat deja pentru noile abonamente sociale însoțite de aplicația SOS surdo-muți, iar județele cu cei mai mulți beneficiari sunt Târgu Mureș, Oradea, Arad, Iași și Timișoara. Aplicația și-a demonstrat deja utilitatea, iar 3 persoane au primit ajutor în regim de urgență medicală.SOS2Aplicația SOS surdo-muți permite unei persoane cu deficiențe de auz și vorbire să transmită către un dispecerat informații despre o situație de urgență. Aplicația asigură transmiterea de informații legate de starea de sănătate a utilizatorului către operatorii din dispecerat prin mesaje generice predefinite și are o gamă largă de opțiuni, asigurând transmisia alertei de urgență pentru organele de ordine publică și pentru pompieri.

SOS4SOS surdo-muți asigură autonomia fiecărei persoane cu deficiențe de vorbire și auz, acestea putând solicita ajutorul de urgență, independent, chiar și într-o stare de sănătate și conștiență alterată, prin mesaje generice predefinite. De asemenea, transmiterea mesajului text ajuta salvatorii la accesul la informații vitale pentru sănătatea utilizatorului aplicației, în caz de intervenție medicală.

Etichete: , , , , , , , , , , ,