Acer Aspire R11 review: Convertibil cu autonomie mare

Aspire R11 este un notebook de dimensiuni reduse care funcționează ca un convertibil și se remarcă datorită autonomie mari, a ecranului tactil și a portabilității facile. 

Scris de | 12 octombrie, 2015
Acer Aspire R11 review: Convertibil cu autonomie mare

Design

Acer Aspire R11 dispune de un ecran tactil cu diagoanlă de 11.6 inchi cu rezoluție 1366 x 768 pixeli, protejat de un strat de protecție Gorilla Glass și care se dă pe spate până la 360 de grade. Afișajul nu este punctul forte al laptopului, oferind un panou TN cu unghiuri de vizualizare reduse, luminozitate scăzută și o reproducere a culorilor destul de șterasă. Pentru a menține un preț acceptabil a fost nevoie de undele compromisuri, iar în aceeași notă se continuă cu un bezel generos în jurul ecranului, care crește considerabil dimensiunea totală a dispozitivului.

Ace-Aspire-R11-313

 

R11 are trei moduri de utilizare: notebook, cort (tent) și tabletă. Tastatura rămâne activă doar la utilizarea în modul notebook, în celelalte două moduri intrând în acțiune ecranul și tastatura tactilă. Dimensiunea redusă a ecranului, de numai 11.6 inchi, își dovedește avantajele atunci când dispozitivul este utilizat în modul cort sau tabletă, dar greutate de aproximativ 1.5 kilograme este prețul plătit pentur un hardware mai capabil.

Ace-Aspire-R11-53

Continuând cu designul, noul notebook de la Acer, vine în culorile alb și albastru, iar pe mâinile noastre a picat varianta albastră, care poate fi propusă unor tineri drept alternativă la PC-ul mare de acasă. Capacul este realizat dintr-un plastic tare, cu o textură aplicată, iar balamalele care mențin ecranul sunt realizat tot din plastic. Pe dreapta se observă butonul Power și mufa de alimentare, iar tot aici vom întâlni și butoane pentru reglarea volumului, o caracteristică care a căpătat contur odată ce Windows a început să fie folosit la scară largă și pe ecrane tactile. Laterala din stânga este ocupată cu 2 porturi USB, un port HDMI și un port Ethernet, în timp ce în partea din spate a ecranului se află cititorul pentru carduri.

Ace-Aspire-R11-209

Odată deschis capacul întâlnim tastatura, touchpad-ul și zona liberă. Tastatura este destul de aerisită, dar tastele scot un zgomot la o tastare mai apăsată și de lungă durată, în timp ce touchpad-ul funcționează fără probleme, cu o navigare cursivă a degetului pe toată suprafața. Zona liberă (rest palmul) câștigă puncte pentru lipsa unor stickere care au devenit din ce în ce mai intruzive, dar pierde datorită suprafeței mate, foarte rigidă atunci când te odihnești aici în timpul unui text lung.

Ace-Aspire-R11-417

Ace-Aspire-R11-469

Intel Braswell fără ventilație

Acer Aspire R11 este printre primele modele de laptopuri care este motorizat de un procesor Intel din familia Braswell. Lansată în acest an, platforma Braswell este inferioară ca performanțe platformei Intel Core M și sunt integrate în dispozitive care să asigure un echilibru între viteza de procesare și eficiența energetică pentru laptopurile din gama inferioară. R11 este un laptop care este echipat cu un procesor fără ventilație Intel Pentium N3700 tactat la 1.6 GHz, alături de un chipset grafic integrat Intel HD Graphics. În funcție de configurație, notebook-ul de la Acer vine echipat cu până la 8 GB de memorie RAM și cu până la 1 TB spațiu de stocare, dar versiunea cea mai ieftină poate pleca de la 4 GB de memorie RAM  2 GB de memorie RAM și cu un spațiu de stocare mai restrâns.

Ace-Aspire-R11-365

Laptopul este capabil să ruleze activitățile moderate în operarea de zi cu zi, precum un navigat pe internet, vizualizarea unui film sau utilizarea unui pachet Office. Supus unui test de benchmark cu 3Dmark 11, R11 a atins un scor P489, în timp ce în testul Ice Storm a reușit să treacă pragul de 20.000 de puncte.

Ace-Aspire-R11-261

Pentru autonomie Acer a echipat Aspire R11 cu o baterie de capacitatea 3.220 mAh care asigură pe hârtie până la 8 ore de utilizare. Procesorul fără ventilație, optimizat pentru un consum de energie cât mai mic, se descurcă onorabil în operarea zilnică și poate atinge cu mici calibrări ale luminozității ecranului și procese medii între 5 și 7 ore. Pentru a atinge 8 ore va fi necesar să reduci luminozitatea la maximul posibil și să oprești conexiunea WiFi.

Ace-Aspire-R11-1

Acer Aspire R11 dispune de conexiune Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, cameră Crystal Eye HD și rulează Windows 8.1 pe 64 de biți.

Disponibilitate și preț

Acer Aspire R11 este disponibil la eMAG la prețul de 1.679 lei în configurație cu procesor Intel Celeron, 2 GB de memorie RAM și 32 de GB spațiu de stocare intern. Prețurile variază în funcție de configurație, iar pentru versiunea testată de noi, cu 8 GB de memorie RAM și 1 TB HDD prețul din străinătate ajunge la 399 dolari, în timp ce versiunea de bază pleacă de la 250 de dolari.

Etichete: , , , ,