Epson Moverio BT-300, cei mai ușori ochelari inteligenți OLED din lume

Camera HD de 5 MP și senzorii de care dispune Moverio BT-300 îi permit randarea unui volum mare de conținut 3D

Scris de | 26 februarie, 2016
Epson Moverio BT-300, cei mai ușori ochelari inteligenți OLED din lume
Image converted using ifftoany

Epson a prezentat la Mobile World Congress cea de-a treia generație a ochelarilor inteligenți Moverio pentru realitate augmentată. Noul model, Moverio BT-300, încorporează propria tehnologie Epson de ultimă generație pentru ecrane digitale OLED pe bază de silicon. Astfel, Moverio BT-300 va fi cel mai nou model de ochelari inteligenți de pe piață. Sunt cu 72% mai ușori decât primul model Moverio, lansat în 2011, și stabilesc astfel un nou standard de greutate pentru ochelarii inteligenți de realitate augmentată.

Epson se axează și pe dezvoltarea de aplicații destinate atât segmentului consumer, cât și zonei de business care să diferențieze gama Moverio de celelalte modele de ochelari inteligenți de pe piață. Noul model încorporează un procesor Intel Atom cu patru nuclee, rulează sistemul de operare Android 5.1 și are o durată de funcționare de până la șase ore. Toate aceste lucruri îi permit să randeze un volum semnificativ de conținut 3D. Acesta este randat în funcție de ce vizualizează utilizatorul și de informațiile primite de la camera HD de 5 MP și de la senzorii de care dispune.

„Modelul Moverio este diferit față de alte tipuri de ochelari inteligenți de pe piață care oferă tot felul de funcții, fără să țină cont de modul de utilizare. Fiecare decizie în ceea ce privește designul noului model are în spate scenarii care țin cont de felul în care va fi utilizat dispozitivul. Mai mult, tehnologia noastră Si-OLED deschide o nouă perspectivă referitoare la dezvoltarea ochelarilor inteligenți. Cu ajutorul tehnologiei OLED putem profita de pe urma diminuării consumului de energie, de greutate, a îmbunătățirii timpului de răspuns, al rezoluției HD, al luminozității crescute și al contrastului ridicat. În plus, prin faptul că am ales siliconul în locul sticlei, am reușit să avem un display cu o densitate mai mare a pixelilor”, spune Atsunari Tsuda, general manager responsabil de proiectul Moverio.

https://www.youtube.com/watch?v=ahWpti7ndhg&feature=youtu.be

Moverio BT-300

OS

Android 5.1

CPU

Intel Atom 5 1.44GHz Quad Core

Display

Format

Silicon (Si) OLED

Resolution

HD (1280 × 720)

Contrast

100,000: 1 and above

Camera

Resolution

5 mega pixel

Sensors

GPS/ magnetic/ accelerometer/ gyro

Wireless

W/LAN

WiFi, 11a/ b/ g/ n/ ac (5 GHz)

Bluetooth

Bluetooth Smart Ready

User interface

Trackpad and key

Battery time

Approx. 6 hours (when replaying moving images)

Etichete:

Sursa: Epson Announces World's Lightest OLED Binocular See-Through Smart Glasses, The Moverio BT-300