Amazon deschide la Iași un centru de dezvoltare și creează 400 de locuri de muncă

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon și să sprijine clienții companiei în a descoperi ușor ceea ce aceștia își doresc să achiziționeze online.

Scris de | 6 octombrie, 2016
Amazon deschide la Iași un centru de dezvoltare și creează 400 de locuri de muncă

Amazon România inaugurează noul Centru de Dezvoltare și Tehnologie din Iași, creând 400 de locuri de muncă permanente care se adaugă celor 600 pe care compania le are deja în România. Noul sediu Amazon din România găzduiește patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri și dezvoltatori software, cercetători, analiști de business, specialiști în comerț sau manageri de conformitate.

Suntem foarte fericiți să sărbătorim cea de-a 11-a aniversare pe piața din România prin deschiderea noului nostru Centrul de Dezvoltare și Tehnologie. Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiții. Vom continua investițiile în România și așteptăm cu nerăbdare să atragem la Iași cele mai sclipitoare minți din întreaga țară, cât și din străinătate”, a declarat Lucian Vornicu, Managing Director al Centrului de Dezvoltare și Tehnologie Iași.

„Mă bucur că Amazon, cel mai puternic retailer online, dar și unul dintre cei mai mari inhttps://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/vestitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial, continuă să mizeze pe România prin deschiderea unui nou centru software în Iași. Din 2005 și până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro și a creat 600 de locuri de muncă. Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analiști de date sau dezvoltatori de conținut. Acest lucru este o reconfirmare a faptului că România este foarte atractivă pentru companiile de tehnologie datorită specialiștilor IT talentați și a cunoștințelor bune de limbi străine”, a declarat  Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Sunt încântat de faptul că Amazon creează încă 400 de locuri de muncă înalt calificate la Iași și felicit public reprezentanții companiei pentru această inițiativă. Ca oraș universitar prin excelență, Iașiul a fost întotdeauna unul dintre liderii în cercetare și tehnologie. Prin noua investiție din Iași, Amazon contribuie la atingerea unuia dintre obiectivele majore ale comunității noastre, acela de a ne consolida statutul de pol IT la nivel național și chiar internațional”, a declarat domnul Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, discount-uri pentru angajați și multe altele, cât și multe oportunități pentru studenți și absolvenții facultăților de profil. Până la finalul anului peste 50 de absolvenți talentați vor avea oportunitatea să facă parte din echipă. Amazon va continua să colaboreze îndeaproape cu cele mai renumite universități din România pentru identificarea și susținerea talentelor de top. Puteți afla mai multe detalii despre pozițiile disponibile accesând: romania.amazon.com.

„Vrem să încurajăm următoarea generație de superstaruri high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu școli și universități pentru a susține talentul atât prin sprijin financiar și moral, cât și prin  oportunități de internship. Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferența pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovație „, a adăugat Lucian Vornicu.

Amazon este prezent pe piața din România de 11 ani. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.

 

Etichete: