eMAG lansează programul „Deschide România”, prin care susține micii producători români

• Investiția pentru primul an se ridică la peste 1 milion de lei

Scris de | 26 ianuarie, 2017
eMAG lansează programul „Deschide România”, prin care susține micii producători români

eMAG lansează programul „Deschide România” și oferă micilor producători locali oportunitatea de a accesa cel mai mare canal românesc de vânzare online, prin listarea produselor în platforma eMAG Marketplace. De program vor beneficia aproximativ 400 de producători locali în primul an, iar investiția inițială va ajunge la peste 1 milion de lei. 

„Pentru micii antreprenori români înscrierea în eMAG Marketplace reprezintă oportunitatea de a accesa milioane de potențiali clienți, iar pentru aceștia din urmă, cumpărarea produselor românești pe care și le doresc, simplu și rapid, indiferent de locul din țară în care ele sunt fabricate. Ei vor sprijini astfel micii producători și tradițiile meșteșugărești. O cerere crescută va aduce și noi locuri de muncă, iar astfel impactul acestui proiect în cadrul comunităților va fi unul de durată”, declară Florin Filote, Director eMAG Marketplace.

Unul dintre principalele avantaje ale programului îl reprezintă piața de milioane de clienți pe care producătorii locali o vor putea accesa odată cu listarea în eMAG Marketplace. Aceștia vor beneficia și de comisioane mai mici, în medie, cu 50% față de cele standard, iar ONG-urile înscrise în proiect vor beneficia de comision 0%. În plus, pentru a fi mai ușor de identificat de către clienți, produsele din program vor fi semnalizate, pe site și în aplicația mobilă eMAG, cu logoul „Deschide România”. 30 de angajați eMAG implicați în noul proiect le vor oferi producătorilor suport pentru respectarea cerințelor legale în ceea ce privește producția, documentarea și comercializarea online a produselor.

Pentru primul an, eMAG estimează că aproximativ 400 de producători se vor înscrie în proiect și vor lista in jur de 50.000 de produse, iar platforma va genera pentru aceștia vânzări de peste 14 milioane de lei. În prezent, în eMAG Marketplace există 32 de producători locali cu cifră de afaceri de până la 500.000 de lei, cu peste 5.000 de produse, listate în 98 de categorii. Cumulat, până acum, aceștia au înregistrat vânzări de peste 600.000 de lei.

Etichete: