Echipa Romaniei ocupa locul 2 la Concursul European de Securitate Cibernetica

Scris de | 2 noiembrie, 2017

Concursul European de Securitate Cibernetica (ECSC), desfasurat anul acesta la Malaga, Spania, si-a stabilit castigatorii. Echipa Romaniei, sustinuta de certSIGN, a castigat locul 2, in urma tarii gazda si peste Italia ce a completat podiumul.

Organizat la initiativa European Union Agency for Network and Information Security (ENISA), concursul ECSC isi propune sa identifice si sa atraga tinerii talentati din licee si facultati catre domeniul securitatii cibernetice si sa contribuie la formarea urmatoarei generatii de specialisti. Campionatul acopera domenii, precum securitate web, securitate mobila, puzzle-uri criptografice, inginerie inversa si investigații.

La editia din acest an a concursului au participat 15 echipe din tot atatea tari europene: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Norvegia, Romania si Spania.

certSIGN, companie specializata in dezvoltarea de solutii de securitate informatica a sustinut echipa Romaniei, oferind suport si sfaturi membrilor echipei. Chiar de la infiintare, certSIGN s-a implicat continuu in formarea profesionala a tinerilor IT-sti, prin parteneriate cu mediul academic sau prin co-organizarea unor concursuri similare de securitate cibernetica.

Anul trecut, certSIGN a sprijinit buna desfasurare a competitiei Crypt a bite,  organizata de Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor si a Informatiilor (ENISA), dedicata elevilor de liceu si studentilor din primul an de facultate, pasionati de matematica si criptografie.  

Etichete: , , ,