Android Q Beta în test pe Nokia 8.1, special pentru programatori

Programul de testare anticipată a telefoanelor Nokia, destinat programatorilor, a debutat cu Android 9 Pie, pe smartphone-urile Nokia 7 Plus.

Scris de | 8 mai, 2019
Android Q Beta în test pe Nokia 8.1, special pentru programatori

HMD Global, deținător brandul Nokia, anunță disponibilitatea Android Q Beta pe smartphone-ul Nokia 8.1, prin intermediul programului de testare anticipată, destinat programatorilor. Acest program permite programatorilor de aplicații mobile să testeze și să își optimizeze software-ul pentru următoarea versiune Android Q.

Android Q oferă utilizatorilor un control mult mai bun asupra datelor personale, de exemplu atunci când o aplicație are acces la locația utilizatorului. Cel mai recent sistem de operare Android dispune de caracteristici îmbunătățite de confidențialitate, precum restricții ale activității din background, dar și un update pentru o mai bună protecție a identificatorilor sensibili ai terminalului. Utilizatorii se vor putea bucura de o navigare îmbunătățită cu ajutorul gesturilor, pusă în valoare de afișajul fără ramă și o nouă temă întunecată, care pe lângă faptul că este foarte ușor de vizualizat, eficientizează și consumul bateriei.

Ca și în cazul testării anticipate a Android 9 Pie, membrii vor avea acces nu doar la software-ul Beta Android Q, ci vor putea să facă schimb de idei și să colaboreze, folosind forum-ul comunității.  

Etichete: , ,