Furtul de monede virtuale a atins valoarea de 4,4 miliarde de dolari

Făptașii își rafinează metodele.

Scris de | 28 noiembrie, 2019

Potrivit raportului CipherTrace, furtul dev a crescut în 2019, cu peste 150%, fiind atinsă suma de 4,4 miliarde de dolari, față de 1,7 miliarde dolari în 2018.

În raportul lor sunt identificate și două cazuri celebre: criptomoneda PlusToken, unde utilizatorii au căzut victimă unei scheme Ponzi elaborate, pierderile fiind de 2,9 miliarde de dolari, respectiv cei care au mizat pe casa de schimb criptomonede QuadrigaCX și care au pierdut 190 de milioane de dolari, bani ce erau gestionați de CEO-ului companiei, Gerald Cotten, care a murit subit, la vârsta de 30 de ani, fără ca cineva să-i mai poată accesa.

CipherTrace mai arată că nu de puține ori, infracțiunile sub valoarea de 5 milioane de dolari, nici nu sunt raportate, deoarece departamentele specializate în lupta contra acestor infracțiuni vizează doar peștii mari. Totuși, în trimestrul trei din acest an în acest sector s-au consemnat furturi de doar 15,5 milioane de dolari, fiind suma cea mai mică din ultimii doi ani. Raportul mai arată că cei vinovați își schimbă modul de operare, devin mai răbdători, extrag sume mai mici de bani din conturile posesorilor de ciptomonede, dar și că sunt dispuși să aștepte mai mult timp până culeg roadele unei scheme de tip piramidal.

Etichete: ,