Cât va costa accesul la Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk

Scris de | 3 noiembrie, 2020
Cât va costa accesul la Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk

Accesul la internet nu mai este de mult un lux, iar majoritatea utilizatorilor sunt obișnuiți de mulți ani să aibă conexiuni multiple. Însă nu trebuie să uităm că nu toată lumea este atât de norocoasă, iar unele zone izolate sau defavorizate se luptă în continuare cu lipsa unui acces facil la rețelele de telefonie și internet.

Pe lângă mașini electrice, lansări către Stația Spațială Internațională și energie solară, Elon Musk mai este implicat și în proiectul Starlink, unul care este aproape de a fi pus în funcțiune. Cu ajutorul SpaceX, antreprenorul american a lansat o serie de sateliți pe orbită, care au rolul de a oferi o conexiune stabilă la internet în zonele în care astfel de servicii sunt mai greu de accesat.

Chiar dacă „pe hârtie” pare o idee excelentă, planul lui Musk ar putea fi unul destul de scump, informează Reuters. Conform unor declarații ale utilizatorilor care au avut deja șansa să încerce acest serviciu încă din faza de testare, prețul accesului la Starlink este unul destul de piperat.

Pentru conexiune un utilizator trebuie să plătească un preț inițial de 499 de dolari, pentru ca apoi să mai scoată din buzunar 99 de dolari pe lună pentru abonament.

Deși prețul pare mare la prima vedere, este de fapt mai ieftin comparativ cu alte servicii care oferă acces remote la internet în zonele rurale sau izolate. Ca un exemplu, compania ViaSat oferă același tip de servicii de internet în schimbul unui abonament care costă 170 de dolari pe lună.

Planul lui Musk este să se folosească de Starlink pentru a-și finanța programul de rachete Starship, navele care vor transporta primii oameni pe Marte. Până acum, rachetele SpaceX Falcon 9 au urcat pe orbită peste 800 de sateliți Starlink.

 

Etichete: , , , , , ,