Revolut mai face un pas către statutul de bancă. Românii își pot deschide acum cont curent cu IBAN local

Scris de | 4 noiembrie, 2020
Revolut mai face un pas către statutul de bancă. Românii își pot deschide acum cont curent cu IBAN local

Revolut anunță lansarea conturilor curente locale pentru clienții din România, oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank. Utilizatorii români vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut și își vor putea gestiona viața financiară din aplicația Revolut, începând cu finalul acestei săptămâni. Aceștia vor putea încasa bani în RON din orice cont local și vor putea alimenta contul Revolut prin transfer bancar, fără comisioane.

“IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcționalități pe piața locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiționale nu permit clienților să efectueze tranzacții transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunțăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicație, de la finalul acestei săptămâni.

Le oferim astfel utilizatorilor noștri din România o experiență cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceștia având la dispoziție o modalitate mai bună, mai rapidă și mai convenabilă de a-și gestiona întreaga viață financiară, direct din aplicație.”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

Peste 1.25 milioane de români și-au deschis un cont Revolut în ultimii doi ani și jumătate, de la lansarea companiei pe piața locală.

Românii și Revolut

Cu un volum total al tranzacțiilor care a depășit 6 miliarde de Euro, românii utilizează Revolut zilnic datorită funcțiilor precum posibilitatea de a efectua plăți acasă și în străinătate, online și offline. Utilizatorii Revolut se află întotdeauna în control iar banii lor sunt în siguranță datorită funcționalităților: posibilitatea de a bloca sau dezactiva cardul pentru diferite tipuri de tranzacții (plăți swipe, tranzacții online, retrageri de numerar, plăți contactless) și posibilitatea de a folosi opțiunea de siguranță pe bază de geolocalizare pentru a anula toate tranzacțiile efectuate atunci când cardul nu se află în proximitatea telefonului.

Revolut: cei mai populari comercianți în rândul românilor sunt OMV, Foodpanda, Uber, Bolt, Lidl, McDonald’s și Carrefour.  

Pe lângă opțiunea de a cheltui în siguranță și de a-și gestiona mai bine banii prin intermediul funcționalităților de bugetare, Revolut a ajutat utilizatorii locali să își atingă mai repede obiectivele financiare prin intermediul pușculițelor digitale “Vaults”.

Românii au deschis peste 140.000 de pușculițe digitale Vaults și au strâns peste 40 de milioane de RON din mărunțișul rămas după fiecare tranzacție, contribuții individuale sau plăți recurente.

Totodată, românii folosesc Revolut și pentru a-i învăța pe copii noțiuni de educație financiară și a-i pregăti astfel mai bine pentru viață. Peste 17.000 de copii din România au astăzi un cont Revolut Junior.

Lansarea conturilor locale va permite utilizatorilor Revolut să încaseze bani în RON din orice cont din România, direct în IBAN-ul personal în RON.

Etichete: , , ,