Orange a semnat un acord de preluare a 54% din serviciile fixe ale Telekom România

Scris de | 9 noiembrie, 2020
Orange a semnat un acord de preluare a 54% din serviciile fixe ale Telekom România

Hellenic Telecommunications Organization a anunțat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications către Orange România.

La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acțiuni (100%), valoarea acțiunilor deținute de OTE este de 268 milioane euro, aceasta putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacției, pentru a balansa modificările anumitor elemente.

OTE își păstrează statutul de acționar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.

În prezent, TKR are o rețea fixă de telecomunicații la nivel național, care deservește aproximativ 930.000 de clienți de Internet de mare viteză, și 1,2 milioane de abonați la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro.

Nu este estimat că tranzacția va avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau a contului de datorii ale OTE.

Achiziția Telekom Romania Communications de către Orange România va determina o creștere a competitivității în piață, securizând totodată viitorul companiei prin investiții pe termen lung.

Tranzacția face obiectul aprobărilor instituțiilor cu rol de reglementare și altor condiții, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacției va fi distribuită acționarilor.

Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE, a precizat că: „Vânzarea participațiilor deținute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităților și planurilor de creștere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului și a genera valoare pentru toate părțile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanța Telekom Romania și rămâne pe piață prin Telekom Romania Mobile Communications”.

Tot în această zi, mandatul Directorului General al Telekom Romania Communications și al Telekom Romania Mobile Communications, Miroslav Majoroš, se încheie cu succes. Vladan Pekovic este numit în funcția de Director General al celor două companii, având misiunea de a asigura o tranziție lină până la finalizarea tranzacției și de a continua dezvoltarea operațiunilor mobile.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,